Lokari

Kaikki blogit puheenaiheesta S-ketju

Euron muovisankot kelpaavat, ruuan hinnanalennus ei

Suomalainen on vallan erikoinen jukuripää kun niikseen tulee. Hän saattaa jonottaa tuntikausia saadakseen muovisankon eurolla ja on sen saatuaan kuin lottovoittaja ikään. Sitten kun yksi kaupparyhmittymä, tässä tapauksessa S-ketju ilmoittaa satojen ruokatuotteiden hinnanalennuksista niin heti löytyy äänekäs joukko jonka mielestä on tehty kauhea vääryys.

Keskusliikkeet ruotuun kuluttajien asennemuutoksella

(Julkaistu myös turunsanomien kolumnina 21.5.)

Lidl-kaupan ruokakori maksaa 100 euroa vähemmän kuin K- tai S-ketjun kaupoissa. Melko kylmää faktaa. Tosin kansalaiset, joilla Lidl on ollut lähellä, ovat tajunneet tämän jo kauan. Muutenhan tällainen ei olisi edes mahdollista.

Kortit kuivumaan

Tiesin, että typerä tapani vahingoitti minua ja ihmisiä ympärilläni. Vaikka miten vähän, niin vahingoitti silti. Jo vuosia olin yrittänyt sen lopettaa, mutta jotenkin aina ahneus tai laiskuus voitti. Tein asioita, joita periaatteessa vastustin - edistin yksityisyyden nävertämistä ja ihmisten seurantaa, sekä suuryritysten paljolti näkymätöntä valtaa, vaikka olisin voinut valita toisinkin.

Duapolin palautuspullohuijaus

Kun bonususkollinen ja ruuan ylikorkean hinnan takuumies, Sami Suomalainen ostaa virvoitusjuomaa niin hän maksaa juomastaan täyden hinnan ja saa täyden bonuksen. Tämä siis, mikäli Sami muistaa ostaa juomansa rakkaasta lähiprismasta tai citymarketistaan. Tai näiden supermarkettien kalliimmista pikkuveliliikkeistä joihin hakeudutaan keskittämisen ilosta kuin kärpänen hunajakakkuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä