Lokari

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupungin vuokra-asunnot

Hekan vuokrankorotukset estettävä

Hekan asunnot ovat Ara-vuokra-asuntoja ja niiden omistaja valitsee asukkaat ja määrittää vuokrat. Hekan ollessa 100 % Helsingin kaupungin omistuksessa on kaupungin päättäjillä mahdollisuus helpottaa ahtaalle ajettujen kaupunkilaistensa asumis-ja taloudellisia oloja.

Helsingin Hekan vuoknrantasausmalli nostaa vuokria ja eriyttää alueita

Helsingin kaupungin asunnot Heka Oy on päättänyt ottaa käyttöön uuden vuokranmääritysmallin vuoden 2019 alusta alkaen. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että vuokrat ylös ja vuokralaisdemokratia alas. Samalla se lisää eriarvoisuutta, kuten kaupunkitutkijat Anne Haila ja Mika Hyötyläinen varoittavat.

HEKA:n vuokria ollaan hilaamassa kohti Kojamon ja SATO:n vuokratasoja

Tarpeenmukaisen energiankäytön käyttöönotto ja peruskorjausten parempi suunnittelu mahdollistavat vuokratason säilymisen ennallaan myös HEKA:n asunnoissa. Vuokratasoja voitaisiin jopa laskea, mikäli asioita tehtäisiin järkevästi ja synkronoidusti alueyhtiötasolla.

Yksiöillä rahastetaan häikäilemättömästi

Helsingin kaupungin asuntotuotanto laahaa taas kerran pahasti jäljessä tavoitteista. Varsinkin pienistä asunnoista on huutava pula. Vuokrat ovat karanneet monen vähävaraisen ja opiskelijoiden tavoittamattomiin. Jatkuvalla asuntopulalla suojellaan pääomatahojen tavoitetta vuokrien jatkuvasta noususta.

Vuokra-asumisen hinta

 

Vuokrantarkistusilmoitukset ovat varsin mielenkiintoisia selityksineen, kuten Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n juuri tulleet versiot perusteluineen. Hoitovuokra nousee pääasiassa tyhjäkäynnin lisääntymisen takia ja pääomavuokra nousee uudisrakentamiskulujen ja kiinteistöjen korjauskulujen takia.

Valtuustoaloite ikääntyneiden yhteisöllisen asumisen tukemiseksi Helsingissä

Tuttava linkkasi kuvan yksin asuvasta ja kotonaan kaatuneesta yli 90-vuotiaasta isoäidistään. Se pysäytti.

Ei ole ihme, että ikääntyneiden huoli omasta asumisestaan lisääntyy. Samoin keski-ikäisten huoli vanhenevista vanhemmistaan. Laitoshoidon tasosta kuuluu huonoja uutisia tavan takaa. Toisaalta kunnon huonontuessa kotona jaksaminenkin voi käydä raskaaksi.

Valtion tuella rakennetut vuokra-asunnot syyniin!

Kokoomuksen kärkipoliitikko Lasse Männistö on nostanut puheeksi kaupungin vuokra-asunnoissa asuvat, hyvintoimeentulevat kansalaiset, jotka eivät muuta kirveelläkään aikanaan hyvältä alueelta saamastaan halvasta vuokra-asunnosta. Hyvätuloisina he saattavat ostaa asunnon itselleen toisaalta, jonne muuttavat, mutta eivät ilmoita muutostaan vaan vuokraavat halpaa, kaupungin omistamaa asuntoaan eteenpäin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä