Lokari

Kaikki blogit puheenaiheesta Karkotettavien säilöönotto

Ei GCM-sopimukselle, kyllä itsenäiselle maahanmuuttopolitiikalle

Suomi on hyväksymässä YK:n GCM-sopimuksen, eli globaalin sopimuksen siirtolaisuudesta. Sopimuksen tarkoitus on edistää turvallista, hallittua ja tavanomaista siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa. Sopimus ei tässä vaiheessa ole oikeudellisesti sitova, mutta poliittisesti kyllä.

Sopimuksesta on käyty jonkin verran julkista keskustelua. On kinattu muun muassa siitä, onko sopimus sitova. Sitovuus on poliittinen, koska sopimusteksti rajaa pois oikeudellisen sitovuuden. Sopimus on sopimustekstin mukaan "non-legally binding", ei oikeudellisesti sitova.

Mykkänen, säilöönotto ja ihmisoikeudet

Ministeri Mykkänen ei pidä perusteltuna, että luvattomasti maassa olevat ja karkotuspäätöksen saaneet muuttajat otettaisiin säilöön kaduilta kulkemasta. Mykkänen pitää myös kustannuksia liian korkeina. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246841-karkotettujen-sailoonotto-laajen... Säilöönotto on ihan perusteltu toimi. Näin tehdään nyt Ranskassa tuoreella ja terveellä päätöksellä. Henkilö on luvatta maassa ja on näyttöä siitä, että hänen tilanteessaan mennään maan alle piiloon tai siirrytään muualle EUssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä