Lokari

Bolsevistisella rauhallisuudella soten kimpussa

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän käyttämä kielikuva ”bolshevistinen rauhallisuus" on herättänyt laajalti ihmetystä. Hän sanoi, että viedään sote-uudistus nyt vain maaliin  bolshevistisella rauhallisuudella.

Käyttämällä julkisesti tällaista ilmaisua Sipilä todisti lähinnä arvostelukyvyn puutteensa. Ainoa lieventävä asianhaara tässä lienee se, että hän käytti sitä itsestään ja hallituksestaan. Muiden leimaaminen bolsevistiseksi – vaikkapa rauhalliseksikin, olisi herättänyt vielä nykyistä suuremman sote-myrskyn vihapuhesyytöksineen.

Bolsevismiin viittaaminen näin positiivisessa ja ohjeellisessa mielessä osoittaa myös sanojan historian tuntemuksen hataruutta – tai ainakin hänen huonoa huumorin- ja tilannetajuaan. Bolsevikien suuria nimiä ovat Lenin ja Stalin, joiden opit ja käytännöt johtivat kansansa suuriin kärsimyksiin ja lukuisiin ihmisuhreihin. Stalin ylti jopa suurempaan tuhoon kuin natsit Hitlerin johdolla: englantilaisen The Daily Mail-lehden mukaan Stalinin uhreja on lähes 40 miljoonaa, Hitlerin lähes 30 miljoonaa.

Tuntuu onnettomalta maamme kansalaisten kannalta, että jo ennestään huonomaineista sote-uudistusta ajetaan nyt "maaliin" sellaisen miehen rauhallisuudella kuin Stalinin. Tämä rauha vaikuttaa lähinnä hautausmaan rauhalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Risto Koivula

" Stalin ylti jopa suurempaan tuhoon kuin natsit Hitlerin johdolla: englantilaisen The Daily Mail-lehden mukaan Stalinin uhreja on lähes 40 miljoonaa, Hitlerin lähes 30 miljoonaa. "

Daily Mail kertoo, mitä englantilaisessa kapakassa pitää olla mieltä. Tolkkua sen jutuissa ei useinkaan ole, kuten ole tässäkään. Ja tämä hölynpölystandardi poikkeaa suomalaisesta...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/pahimm...

Täällä Dailyn originaali:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/daily-...

"Kommunismin mustan kirjan" "Stalinin uhreja","7.5 miljonaa" (jossa siinäkin on kymmmenker- taisesti mitä Memorialin listassa), ei ole värkeissä varaa lisäillä yhtään, sillä KMK on laadittu sillä tavalla "tieteellisesti", että KAIKKI MIEHET, JOTKA KUOLIVAT STALININ KAUDELLA 1923 - 1945 (- 1953) OLISIVAT KUOLLEET VÄKIVALTAISESTI JOKO SOTIEN TAI "KOMMUNISMIN UHREINA"...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/07/helsin...

" Helsingin yliopisto poisti näkösältä vuonna 2003 lakkauttamansa Agora-keskustelupalstan

Otin webcachesta talteen seuraavat kirjoitukset mm., että eivät mene plagitarkistimien ulko- puolelle (mistä huolehtiminen kuuluisi yliopistolle). Sieltä oli kokonaan hävitetty ainakin kaksi kirjoittajan juuttua, toinen otsikolla "Taloustieteellä on voitava ennustaa", jossa Risto Koivula arvostelee HY:n professori Klaus Kultin tiedekäsitystä, ja Koivulan referaatti Venäjän akateemikon, nobelistin ja Duuma-edustajan (kom) Zhores Alferovin artikkelia "Valemarkkinamekanismi tuhoaa tieteen".

Risto Koivula

"Kommunismin musta kirja" on laadittu "tieteellisesti"...

Professori Juha Sihvola kirjoitti 9.5.:

"Mitä tulee erilaisten roistovaltioiden pahuuteen, kantani on suurin piirtein sama kuin brittiläisen filosofi-historioitsija Jonathan Gloverin näkemys teoksessa Ihmisyys (suom. 2003).

Ihmisuhrien absoluuttisessa määrässä historian pahimman roistovaltion tittelistä kisaavat Neu- vostoliitto ja Maon Kiina, tapettujen omien kansalaisten suhteellisessa osuudessa voiton vie Pol Potin Kamputsea, mutta juutalaisten täydelliseen tuhoamiseen tähdänneen kansanmurhan systemaattisen toteuttamisen takia Hitlerin Saksa oli sittenkin kaikkien aikojen pahin roistoval- tio. Yhdysvallat ei mielestäni kilpaile samassa sarjassa - vaikka eräät historian mustien piirteiden tutkijat ovat sellaistakin väittäneet."

Professori Sihvolan "tiedot" perustunevat "EU-direktiivin" asemaan ajettavana olevaan "Kom- munismin mustaan kirjaan", vaikkei sitä mikään varsinaisesti tieteellinen elin ole "auktorisoi- nutkaan". Sen mukaan Neuvostoliitolla olisi "tunnollaan" lähinnä vuosilta 1918 - 1953 20 milj. "kommunismin uhria". (En väitä suinkaan, että sellaisia ei olisi lainkaan ollut, asiasta on kyllä neuvostoliittolaisten omiakin selvityksiä.) Sitä on arvosteltu mm. väestötilastojen sivuuttamisesta.

Tarkastellaanpa asiaa juuri niiden valossa hieman tarkemmin. Minä pystyn mielestäni aivan tarkalleen osoittamaan, miten "tutkijat" ovat "tieteellisesti" päätyneet kirjassaan esittämiinsä lukemiin.

Venäjällä/Neuvostoliitossa kaiken kaikkiaan mihin syyhyn tahansa kuolleiden kansalaisten määrä 40 vuoden aikana vuodesta 1913 vuoteen 1953 oli 40/60x150=100 mlj. edellyttäen, että keskimääräinen elinikä olisi ollut 60 vuotta.Tuosta ko.aikana kuolleiden määrästä tällä tarkkuu- della tasan puolet eli 50 mlj.oli naisia ja toinen puoli miehiä, pojat ja vaarit mukaan lukien, joista kymmenisen miljoonaa oli ensimmäisen (ja siihen liittyneiden muiden sotien), ja lähestulkoon 20 miljoonaa toisen maailmansodan uhreja. Sotien uhrien suuri enemmistö, myös kulkutautien, oli todellakin miehiä, ensisijassa sotilaita. Naisia myös tuomittiin kuolemaan tai pitkiin karkotuksiin vähän, ja pääasiassa henkirikoksista.

Se 50 - 30 = 20 mlj. erityistä "Kommunismin uhria" noiden sodissa kuolleiden lisäksi merkitsisi käytännössä, että kaikki miehet tuolloisessa Neuvostoliitossa olisivat kuolleet väkivaltaisesti, joko sotien tai "kommunismin" uhreina! Se ei ole mitään "kaunistelua eikä puolustelua", vaan pelkkää matematiikkaa. Vuodesta 1923 vuoteen 1938, ennen alueliitoksia, silloisen NL:n väestömäärä kasvoi n. 130 mlj:sta n. 170 mlj:an, eli n. 40 miljoonalla.

Miesten keskimääräinen elinikä oli tietysti huomattavasti matalampi kuin naisten, mutta laskut on tehtävä kuitenkin näin, koska miehiä ja naisia syntyi yhtä paljon tällä yhden-kahden merkit- sevän numeron tarkkuudella laskettaessa. Jos laskussa käytettäisiin miesten keskimääräistä elinikää, se tarkoittaisi, että heitä olisi syntynytkin vastaavassa suhteessa enemmän.

Venäläisessä, kaukaasialaisessa ja keskiaasialaisessa kulttuurissa naisilla ei ollut senkään vertaa tekemistä rintaman kanssa kuin suomalaisessa. Sitä vastoin miehet olivat pyssyikäisiä varsinkin partisaanisodankäynnissä noin kymmenvuotiaista yhdeksänkymmenvuotiaisiin.

Marsalkka Zhukovin muistelmien mukaan sisällissodassa 1918 - 1922 kuoli Puna-armeijan sotilaita 2.2 mlj., joista rintamaolosuhteissa leviävän pilkkukuumeen ja joidenkin muiden tautien osuus oli suurempi kuin taisteluiden. Hävinneen puolen sotilastappiot tapaavat olla vähän isommat kuin voittaneen, joten kansalaissodan 5 mlj. kuollutta koostui lähes kokonaisuudessaan sotilaista.

Jompaa kumpaa ei tilastoihin mahdu, joko miesten luonnollista kuolleisuutta tai "Mustan kirjan" "kommunismin uhreja", sillä tavoin "tieteellisesti" on "direktiivi" asetettu.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että nykyisen "emämaamme" Belgian kuninkaan Leopold II:n hallitessa Kongoa vv. 1890-1909 siellä katsotaan jopa 10 mlj:n ihmisen menettäneen henkensä puhdistuksissa ja pakkotyössä, ja väkiluvun vähentyneen neljännekseen Kongossa, ja siten puoleen koko "imperiumissa".

Entäpä sitten Kiina?

Usein Suomessa toisen maailmansodan ja siihen välittömästi liittyvien muiden ryminöiden lasketaan olleen noin 56 mlj., joista 20 milj. osui NL:n kohdalle. Jugoslavian ja Puolan suhteelliset menetykset olivat silti vielä suuremmat.

Kuitenkin esimerkiksi Suuren kirjakerhon maailmanhistorian mukaan, jonka alkuperäisteos on norjalainen ja siis hyvin "läntinen", Kiinan ja Japanin välinen sota liitännäiskonflikteineen vaati jopa 45 milj.:n ihmisen hengen, joista pääosa oli kiinalaisia. Pääosapuolet olivat toisaalta Tshiang Kai Shekin ns. kansalliset joukot liittolaisineen, joihin tuolloin kuuluivat myös Maon kommunistit, toisaalta Japani liittolaisineen, joihin kuuluivat mm. Mantshurian "valkoiset".

Saksalais-japanilaisen militarismin yhteisten uhrien määrä pelkästään II maailmansodassa liitännäiskonflikteineen oli siis n. 100 milj.

"Mustan kirjaan", joka löytää luokkaa 60 milj. "kommunismin uhria" Kiinasta, tutkimatta sen tarkemmin II maailmansodan väestövaikutuksia, on ollut aikamoinen laskuvirhe "varaa" tehdä, tai kadonneita väestötilastoja löytyä,ilman että "Mustan kirjan tekijöitä silti voi "narauttaa" pelkällä matematiikalla...

Mutta sellaistakin kirjallisuutta tuohon kampanjaan liittyy, jonka tarkoitus on nimenomaan saada "vasemmistolaiset" (mitä sillä sitten tarkoitetaankin, mutta sellaiset kuitenkin kuten esimerkiksi minä) kaivamaan juuri "Musta kirja" esille "väärien tietojen kumoamiseksi":

http://www.freedomsnest.com/rummel_soviet.html

Ihmeelliset ovat sotapropagandan ja hölynpölyjournalismin tiet.

HM: Tässä on ihan oikea oivallus ja asia, mutta käytetty kaava on tarpeettoman yksinkertai- nen (ja helposti korjattavissa) ottaen huomioon suuri väestäökasvu, ja käytetty keskimäärisen kuoliniän estimaatti korkenlainen, vaikka naisilla se tuota luokkaa ainakin olikin. Mutta miehet olivat erityisesti valkoisella puolen sisällissodassa kouluettuja aseisiin jo noin 11-vuotiaista alkaen, ja myös joutuivat taisteluihin ainakin niissä armeijoissa,jotka joutuivat "pussiin",kuten amiraali Koltshakin huijattu armeija.

Syntyneiden ja kuolleiden määrä noudattaa seuraavaa kaavaa, jotta kaikki syntyneet ja vain he joskus myös kuolisivat:

Kuolleiden määrä: K = I x M / E - D/2

Syntyneiden määrä S = I x M / E + D/2, jossa

I on ajanjakso (intervalli), tässä 20 (v.) (1918 - 1938, pyöristetty 2 numeroon)

E = keskimääräinen elinikä (kuolinikä), tässä 50 (v., koko aikana, oletus)

M = keskimääräinen väkiluku, usein (M1 + M2)/2, mutta voi vähän poiketakin, jossa

M1 = 140 mlj. = väkiluku ajanjakson alussa

M2 = 170 mlj. = väkiluku ajanjakson lopussa, ja

D = M2 – M1 = 30 milj. = ajanjakson väestönlisäys (tod. 36 mlj., väestönkasvun täytyy olla syntyneiden ja kuolleiden ero)

Otetaan:

M = 150 mlj, sillä väkiluku pysyi ensin useita vuosia tuossa "140 mlj.:ssa" (136) ja pamahti sitten Stalinin kauden alkaessa 1923 NOUSUUN (eikä laskuun...)...

K = 20 x 150 / 50 - 15 = 60 - 15 = 45 mlj (kuollutta)

S = 20 x 150 / 50 + 15 = 60 + 15 = 45 + 30 = 75 mlj. (syntynyttä)

Puolet kuolleista oli naisia, joiden voi olettaa hyvin harvoja lukuun ottamatta kuolleen luonnollisesti (vaikka sitten linnassakin...). Ja jokin osa,vaikka 5% eli 2.5 mlj oli myös laspia (< 15 v.).

Näin ollen kaikki MIEHET, jotka kuolivat, olisivat kuolleet väkivaltaisesti: joko sotien tai "kommunismin" uhrina... "

(Tämä saattaa edelleen liittyä joihinkin yheiskuntatieteiden pseudoteorioihin ja niiden "todistetamiseen" väärennetyllä "historiallisella materiaalilla", millä ei tässä ole syytä enempää spekuloida.) "

"Mustiksen" tekijät ovat sittemmin pudotelleet noita "12.5 miljoonaa Leninin uhria" vuosilta 1918 - 1922...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/yle-n-...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#1
Kiitokset tiedoista. Rumihia on joka tapauksessa tullut bolsevistisellakin rauhallisuudella aivan 'riittävästi'. Eli Sipilän murjaisu on mauttomuudessaan edelleen megaluokkaa.

Risto Koivula

Oli niitä toki, ja ne olivat nimenomaan Stalinin aikana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kovasti on lukuja.

Venäjän tiedeakatemia ilmoitti vuonna 1994 toisen maailmansodan uhreiksi 8,6 miljoonaa neuvostoliittolaista sotilasta sekä 18 miljoonaa neuvostoliittolaista siviiliä.

Luvut elävät, mutta kuolleet pysyvät kuolleina.

Risto Koivula

Nämä eivät ole Venäjän Tiedeakatemian lukuja, vaan Harvajärkiopiston, joka tuolloin kävi läpi vähintään yhtä pohjatonta alennuksen alhoa kuin Jeltsinin tiedeakatemia.

http://sovietinfo.tripod.com/ELM-War_Deaths.pdf

Tässä ei ole ollenkaan otettu huomioon, että maasta myös poistui väkeä, josta vain osa palasi. Rajansiirtojakin edelleen tapahtui, mm. Puola raja siirtyi tuosta 1941 rajasta idemmäksi.

Tuossa esiintyy taulukossa lähteensä englantilaisten palveluksessa Venäjällä "tutkineet" venäläiset Andrejev, Darski ja Kharkova,jotka "eivät uskoneet väestötilastoja", vaan kek- sivät ruveta laskemaan synnytyssairaaloiden asiakaskäyntejä, josta tulivat siihen "tulok- seen", että NL:ssa olisikin syntynyt vuodessa 6 miljoonaa eikä miljoonaa (vuoina 1923 - 1936, jolloin vapaa abortti kiellettiin, ja näin he saivat "loihdittua" KAKSI MILJOONAA "VAUVAKUOLLUTTA KOMMUNSIMIN UHRIA" per vuosi...

Uskiksethan siitä Jenkeissä tykkäsivät, että abortitkin laskettiin "kommunismin (ateismin) uhreiksi" (eikä niitä tarvinnut tuollaista määrää olla).

https://www.tiede.fi/keskustelu/24124/ketju/wikin_...

" Englannissa julkaissut "Andrejev" (joka muka sai "lähteitä" joita kukaan muu ei koskaan ole nähnyt...eikä näe) on nyt siis kaivettu naftaliinista, vaikka hänellä pyyhkäistiin peffaa jopa "Mustaa kirjaa" tehdessä.

Kirjaan löytyy tämä linkki:

” 64:10069 Andreev, E. M.; Darskii, L. E.; Khar'kova, T. L. The population of the Soviet Union: 1922-1991. [Naselenie Sovetskogo Soyuza: 1922-1991.] ISBN 5-02-013479-1. 1993. 143 pp. Nauka: Moscow, Russia. In Rus. with sum. in Eng.

"The book is devoted to the analysis of long-term dynamics of the USSR population. On the basis of special studies and models the authors [reconstruct] annual population size estimates and a number of basic demographic indicators as well as estimates of the size of population losses caused by the famine of 1933 and the war of 1941-45; analyzed is the post-war dynamics of the USSR population. A number of chapters deal with the demogra- phic situation in the country and its change during the last decade at a regional level." Reviews of current trends in fertility and mortality and of future population projections are also included.

Correspondence: Nauka, Profsoyuznaya ul. 90, 117864 GSP-7, Moscow B-485, Russia.

Location: Princeton University Library (SPR). “

Kuten tekstissä sanotaan, kirjassa on ARVIOITA, vaikka oikeitakin tietoja oli saatavana.

”Arvioiden” luonteesta täällä (ne osittautuvat täysin järjettömiksi, eikä niitä ole noteerattu edes muuten kaikki "roiskaisut" keränneessä "Kommunisimin mustassa kirjassa", vaikka varsinasia väestölasektatuloksia onkin revisioitu lähinnä vuoden 1937/39 kohdalla 9 mlj alaspäin...):

"Andrejevin" varsinainen jippo oli, että hän LISÄSI JOKA VUODELLE 2 mlj. "omaa" "synty- nyttä ja kuollutta", siis "vauvakuolleita" (ei niitä "syntymättä jääneitä kommunismin uhreja", vaan muka oikeita syntyneitä, jolloin 1000 syntyneestä olisi 300 kuollut vauvana...) ja näin hän sai sepitettyä "30 mlj. Stalinin uhria" ilman että olisi täysin tarvinnut sekoittaa kokonaan väestötilastoja.

Tämä olisi nostanut syntyvyyden aivan mahdottomalle, 50, jopa 60 promillen "tasolle". "

Vauvakuolleet eivät tosin aina päätyneetkään väestötilastoon (vaikka olivat jossakin muis- sa tilastoissa), sillä ainakin esimerkiksi pohjoisessa ja satamakaupungeissa viranomaisten asukastilastot pantiin tavallisesti kunkin vuoden lopulla kohdalleen. Ne olivat aina yläkant- tiin, niissä oli muuttaneita, muuallakin kirjoilla olevia, kuolleita jne., joita ei ollut poistettu papereista.

(HUom! Donaldin kirkkokunnan Presbyteerien USA:n toellinen huippuyliopisto Princeton esiintyy tuossa vain noiden julkaisujen säilytyspaikkana. Michelle Obama pyrki sinne neljä kertaa ennen kuin taipui ottamaan vastaan Harvardista opislelupaikan.)

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/miten-...

Risto Koivula

Minä uskon marsalkka Zhukovia ja Sovjetskaja entsiklopedijaa.

Hän spekulatiivisisetkin väiittensä on myöhemmin osoittaustuneet oikeiksi, kuten mm. että Saksa ei tosissaan valmistautunut nousemaan maihin Englantiin, vaan sen tavoite oli koko ajan erillisrauha. Asejunat kulkivat tyhjinä länteen, mutta täysinä itään.

https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Great+...

" The Soviet Union bore the major brunt of the war on its shoulders. In comparison with other countries fighting in the war, the Soviet Union incurred the greatest material losses. The fascist German invaders destroyed hundreds of cities and more than 70,000 villages, leaving about 25 million people homeless. They destroyed about 32,000 industrial enter- prises and 65,000 km of railroads and smashed 98,000 kolkhozes, 1,876 sovkhozes, and 2,890 machine and tractor stations. The material losses of the USSR totaled 2,600 billion rubles. The Soviet Union lost more than 20 million people dead (with civilians), which amounted to 40 percent of all the human losses in World War II. During the war on the territory of the USSR the fascist aggressors exterminated and tortured to death more than 6 million civilians and about 4 million Soviet prisoners of war. More than 4 million Soviet citizens were deported to Germany. Large numbers of Soviet people died in Hitlerite concentration camps in Poland, Germany, Austria, and other countries. "

NL kuljetti itään ja pohjoisen Saksan mieihtyksen uhan alta 30 miljoonaa kansalaista, joista 10 mlj. ennen Barbarossan alkua, eli puolet miehitetyiksi tulevien alueiden asukkaista, mm. lähes kaikki lapset (paitsi Baltiasta, jta saksalaiset pystyivät seuraamaa, joka jäi nopeasti pihetihin, ja jonka asukkaat eivät halunneet lähteä evakkoon ainkaan kunnes sota oli käynnissä.

Mulla on tässä valitettavasti venäjänkielinen linkki Sovjetskajaan.

https://dic.academic.ru/dic.nsf/bse/129063/%d0%a1%...

Большая советская энциклопедия
СССР. Население

" ... В годы Великой Отечественной войны произошли резкие территориальные сдвиги в размещении населения в связи с его эвакуацией в восточные районы из временно оккупированных районов и из прифронтовой полосы (за 1941—42 около 20—25 млн. чел.; большая часть их затем возвратилась на прежнее местожительство). ..."

Jäljelle jääneistä huomattava osa oli varustaustuneita ja koulutettuja vastarintataistelijoita, partisaaneja.

Stalinilla oli aivan samat Sovetskajan luvut kuin Zhukovillakin.

Kuolleista 3/4 oli jonkin sortin taistelijoita: sotilaita, partisaaneja, sotavankeja.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Venäläisten antamat luvut nyt ovat mitä ovat...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Imperialistinen bolsevikkivaltio Neuvostoliitto hyökkäsi vuonna 1939 Suomeen.

Suomalaisia kuoli omien laskujen mukaan talvisodassa bolsevismin uhreina 26662 henkilöä sotatoimissa ja lisäksi "noin tuhat siviiliä".

Neuvostoliitto/Venäjä ei vielä ole laskenut tässä ”rajakahakassa” henkensä menettäneiden omien bolsevismin uhriensa määrää. Erään tappioluettelon mukaan 126875 henkilöä menetti henkensä. Arviot todellisista tappioista ovat liikkuneet tasolla 200000-300000.

P.S. Ilmeisesti pääministeri Sipilä mieltää soten jonkinlaiseksi Suureksi Isänmaalliseksi Soteksi. Päämäärä pyhittää keinot ja sen vaatimia uhreja ei kovin tarkasti aiota laskea.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Imperialistinen bolsevikkivaltio Neuvostoliitto hyökkäsi vuonna 1939 Suomeen."

Meillä on tosian katkeria kokemuksia bolsevistisestä rauhallisuudesta.

Hyvä havainto: Neuvostoliitto kävi Suurta Isänmaallista Sotaa, ja Sipilä Suurta Isänmaallista Sotea.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Bolsevismi pitää pysäyttää alkuunsa, ennen kuin se saa enempää valtaa/tuhoa aikaan Suomessa. Sipilä ei varmaan ole perillä mikä uhka tämä nykyinen suunta Suomelle olisi. Historiasta voidaan lukea että Venäjällä bolsevikkien hallinnon aikana väestöstä "ylimääräiset" tuhottiin. KGB:n asiakirjojen perusteella voidaan sanoa, että ”vuosien 1929 ja 1952 välillä 21,5 miljoonaa (neuvosto-) kansalaista sorrettiin. Kolmasosa ammuttiin ja loput tuomittiin vankeuteen, jossa useita kuoli.”
”bolshevistinen rauhallisuus", vie kohti tuhon tietä.
Suomi myy valtion omaisuutta huutokaupassa, esim. VR:n rautatiet, pääkonttorin kalusteet, sähkönsiirtoverkko, "löytäjä saa pitää" vie metallit maaperästä ulos.
Tuulivoimaa rakennetaan valtion tuella, se on nostanut jo moninkertaiseksi sähkölaskut ja sairastuttaa väkeä länsirannikolla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Brittiläinen journalisti Robert Wilton kirjoitti kirjassaan 1920:
”Koko bolsevismin historia Venäjällä on muukalaishyökkäyksen historiaa. Tsaarin murhan suunnitteli juutalainen Sverdlov (joka tuli Venäjälle Saksan palkkaamana agenttina) ja sen toimeenpanivat juutalaiset Goloshchekin, Syromolotov, Safarov, Voikov ja Jurovski. Murha ei ollut Venäjän kansan tekosia, vaan vihamielisten tunkeutujien.”

Mitä tämä Sipilän tarjoama "tervetuloa Suomeen" kampanja tarkoitti, nyt ollaan kusessa kun ei sote tarjoa suomalaisille, saatikka sitten muualta muuttaneille elintasopakolaisille, tasapuolista terveyden hoitoa ja huoltoa enää.

Risto Koivula

Sverdlov sen määräsi, kun Koltshak oli valtaamassa alueen. Ryhmää johti Jurovski, joka oli Saksassa teologiaa opiskellut luterilainen käännynnäinen, juutalaista syntyperää ainakin osin. Varsinaiset ampujat olivat luultavasti Koltshakin joukoista loikanneita unkarilaisia, jotka eivät välttämättä tarkoin tienneet, keistä oli kyse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset