Lokari

Hankalassa asemassa oleva Suomikin karkottaa venäläisen diplomaatin

Yhdysvallat karkottaa 60 venäläistä diplomaattia Britanniassa tehdyn myrkkyiskun takia ja Venäjä vastaa karkottamalla 60 yhdysvaltalaista diplomaattia. EU-maista Saksa, Ranska ja Puola ilmoittivat karkottavansa neljä venäläistä, Tšekki kolme, Tanska ja Hollanti kaksi sekä Viro ja Ruotsi yhden.

Myös Suomi on nyt päättänyt liittyä eurooppalaiseen rintamaan ja karkottaa yhden venäläisdiplomaatin. Lännen ja Venäjän vuoropuhelu jatkuu silti, luonnehtii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hänen mukaansa se saattaa olla entistä tärkeämpää, ja on syytä keskittää voimia siihen, että idän ja lännen välillä repeävä kuilu alkaisi asettua toiseen asentoon.

Tämä on ilmeisesti aivan oikea toimenpide – ellei mieli muutu, kun nähdään Venäjän vastaveto. Niinistö on pyrkinyt säilyttämään puheyhteyden presidentti Putiniin. Hän jopa onnitteli Putinia vaalivoiton johdosta, joka ei oikein istu yhteen muiden länsimaiden linjan kanssa, ja häntä on siitä moitittukin. Tosin myös EU-komission puheenjohtaja Juncker ja presidentti Trump onnittelivat – jälkimmäinen vastoin neuvonantajiensa ohjeita. 

Yhdenkin diplomaatin karkottaminen on Suomelta varsin järeä teko, arvioi ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista. Suomi ei yleensä puhu karkotuksista, vaan ne hoidetaan hiljaisuudessa. Kun asiasta ilmoitetaan presidentin suulla, se on hieman huutomerkin kaltainen toimenpide ja suhteessa Saksan neljään karkotukseen, sanoo Aaltola. Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolaisen mukaan yhden venäläisen diplomaatin karkottaminen on yleisen linjan mukainen, koska Suomi haluaa osoittaa solidaarisuutta Britannialle muiden EU-maiden mukana (TS.fi 26.3.).

Suomi joutuu tasapainoilemaan Venäjän suhteiden ja EU:n vaatimusten välillä. Me emme voi toteuttaa EU:ssa edustettuja kaikkein jyrkimpiä kantoja suhteissamme naapuriimme. Mitä kauempana EU-maa on Venäjästä, sen tiukempaa linjaa se voi vetää. Myös Nato-jäsenyys tuo tässä suhteessa pelivaraa, jota meillä ei siis  ole.

Presidentti Niinistö on jo ottanut vapauksia EU:n linjasta: hän ei missään vaiheessa katkaissut yhteyksiä Putiniin Krimin haltuunotosta ja Ukrainan sodasta huolimatta. Ruotsin ulkoministeri ilmoitti jo vajaat pari vuotta sitten, että se ei ottaisi vastaan presidentti Putinia, kuten Suomi oli tehnyt. Sauli Niinistö vastasi tuolloin ruotsalaisille, että Suomen täytyy pitää yllä keskustelua Venäjän kanssa pitkän yhteisen rajan vuoksi.

Ruotsalaisten tilanne suhteessa Venäjään onkin toinen kuin Suomen, sillä se on suhteellisessa turvassa maamme selän takana. Myös muut EU-maat, joilla ei ole yhteistä rajaa Venäjän kanssa, voivat noudattaa tiukempaa Venäjän politiikkaa kuin Suomi. Suomen ei pidäkään olla niin solidaarinen EU:lle, että vahingoitamme omaa turvallisuuttamme. Jos Venäjä nyt esimerkiksi avaa pakolaishanan, joudumme ikävään tilanteeseen solidaarisuutemme takia.

Maallamme oli onnea, kun espanjalainen etsintäkuulutettu "kapinallinen" katalaanijohtaja Puigdemont poistui maastamme ennen kuin piti päättää hänen palautuksestaan. Suomesta ei ole totuttu lähettämään ihmisiä takaisin kotimaihinsa, jos heitä uhkaisi siellä kahdenkymmenenviiden vuoden vankeus.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kyllä se vähän hirvittää, jos ei ole nähty tapahtuman poliisitutkintapöytäkirjojakaan, ja silti ryhdytään toimenpiteisiin. Ei kai vaan tunteen pohjalta?

No, täytyy myöntää, että politiikasta en paljoa ymmärrä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Hirvittäähän se, mutta politiikassa ja diplomatiassa pelataan todennäköisyyksillä. Ei ole kyse käräjäoikeudesta. Näyttö Venäjän syyllisyydestä on niin varma kuin tällaisissa tapauksissa yleensä voi olla.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Mietteliääksi vetää, jos pelataan todennäköisyyksillä miten voidaan olla varmoja (aloittamaan _toimenpiteita_.)

Tuskinpa suomalaisissa tuomioistuimissa annetaan paljoa tuomioita todennäköisyyksien mukaan.
Näyttö teosta täytyy olla kova.

Nyt on kyseessä viime kädessä satoja miljoonia ihmisiä koskevat päätökset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #12

#12

??
Eikö myrkytykset tehty Englannissa, näin ollen syyllisyystutkimukset tehtäisiin siellä.

¨¨¨¨¨¨
”Ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan”

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Ei Lontookaan ole raastupa. Ja kuten Niinistö taisi sanoakin, ei ole syytä olettaa muutakaan kuin Venäjää syylliseksi. "Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään."

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10

#10
Ei tuomioistuimissa riitä todellakaan todennäköisyydet, mutta kuten sanottu, diplomatia ei ole tapahtdu tuomioistuimessa.

Olavi Nissinen

Jorma Moll olet oikeassa. Tuomitaan vaikka asiasta ei ole pitäviä todisteit. On kait tunnustettava tietämättömyytensä joka kuuluu meille "tyhmälle kansalle".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyökkäsihän Venäjä 1939 Mainilan vahingonlaukausten perusteella!
Eipä venäläisetkään paljoa todisteita tarvitse aloittaakseen sodan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin…. kyllä hurjalta tuntui tällä minun epäilevällä asenteellani kun eilen illallakin selailin 10- 15 uutiskanavaa tv:sta . Into tuomitsemiseen yli Euroopan on kova.

Suomessa jos laitapuolen kulkija murtautuu kauppaan ja varastaa pari nakkipakettia ovat hetken kuluttua poliisit paikalla pipetteineen ja mikroskooppeineen sormenjälkiä tutkimassa, että saadaan täsmälleen oikea mies rautoihin. (Eikä tässä ole edes paljoa liioittelua.)

500- miljoonaisessa Euroopassa monikymmenmiljoonaiset kansat _langettavat_ tuomioita lähes twitteristä luettujen todisteiden perusteella.

¨¨¨¨¨

En ole Putinin puolella enkä häntä vastaan, sama koskee Theresa May: ta ja muita.
Totuus viehättäisi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #18

#18
Tällaisissa tapuksissa todisteita ei yksinkertaisesti löydy - ammattimiehet ovat asialla. Kenellä muulla olisi motiivi tekoon? Putin vakuutti muuutama vuosi sitten: "Nämä petturit tulevat kuolemaan, uskokaa minua."

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Onhan meillä Britannian pääministerin ja ulkoministerin sana.
Kreikka ei vanhana demokratiana yhtynyt tähän.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#24
"Kreikka ei vanhana demokratiana yhtynyt tähän."

Venäläiset rikkaat ovat sijoittanet valtavia summia Kreikkaan. Olisiko siinä riittävä syy?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

https://yle.fi/uutiset/3-10122826

"Venäjä vaatii Britannialta todisteita"

¨¨¨¨¨¨¨¨

Pitäisikö Suomen tehdä samoin?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kyllä Suomen pitää pyytää Venäjältä todisteita sille, että Britannia olisi muka murhayrityksen takana!

Kun muutat sinäkin lähestymiskulmaasi, muutut eräänä päivänä V-tyylin perässähiihtäjästä suomalaiseksi patriootiksi. Heistä alkaa olla pulaa jo US:kin palstoilla. Pahalta näyttää.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Meidän pitäisi olla lääkäreitä, eikä tuomareita ,varsinkin Venäjän poliitikassa...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin sanoi Urho Kekkonen aikoinaan. Mutta nyt olemme EU:n jäsen ja olemme sitoutuneet yhteiseen politiikkaan. Kekkosen aikana meitä sitoi puolestaan YAA-sopimus. Ajat muuttuvat. Venäjä vaan näyttää pysyvän samanlaisena...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jukka Wallin

Pitäisikö Venäjän nyt ilmoittaa ensin olevansa vakavasti sairas !

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Taitaa Venäjä jo olla aivan liian sairas kyetäkseen diagnosoimaan itsensä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #36

...juu latvasta erikoisen laho, mutta maannousemaakin näkyy ja juurimätää. Tuollaisen puun löytyminen metsässä antaa aiheen pelätä, että koko metsä on menetetty. Suositus - poltetaan maan tasalle.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ruotsia puolta pienempi Tanska lemppasi neljä venäläistä diplomaattia siinä missä Ruotsi yhden. Olisiko Ruotsi tuossa Suomen panttivankina? Suomen pitää näyttää karkotusrintamassa länsimaalta ja kulkevansa Ruotsin tahdissa. Sitten mennään Venäjän sietämässä rajoissa. Olisiko Ruotsissa suomettumiskehitys käynnissä?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Eiköpä Suomi neuvoitellut asiasta mm. Saksan kanssa, mikä linja tuntuisi järkevältä. USA/Britannia osoittakoot asiassa voimakkaimmin kaapin paikan, muut osoittakoot vain solidaarisuutta - näin se meni ja näin sen tuli mennäkin.
Maat, jotka eivät reagoi mitenkään, osoittavat olevansa Venäjän liekassa ja Putinin puhdeissä. Kreikka on tästä selkein elävä esimerkki.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Selkein elävä esimerkki on Itävalta, jossa puhutaan jo vanhaan tapaan "puolueettomuudesta:" Die Minderheitenposition Österreichs erklärte Kneissl auch mit der Neutralität Österreichs und der Tradition, "in schwierigen Zeiten" Brücken zu schlagen." Putin on tulossa vierailulle Itävaltaan tänä vuonna, nuori liittokansleri Sebastian Kurz puhuu "historiallisen hyvistä suhteista" Venäjän kanssa.

https://kurier.at/politik/ausland/ausweisungen-rus...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mistähän löytyisi Mainilan vahingonlaukausten käräjäpöytäkirjat?

Niiden todisteiden varassa venäläiset hyökkäsivät Suomeen 1939.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Ymmärrän kyllä Venäjää siinä, että he ovat vaatineet nähdäkseen edes jonkinlaisia todisteita. Ainoa julkisuudessa näkynyt on se, että ko. hermomyrkkyä aikoinaan valmistettiin Venäjällä. Todennäköisesti sitä on tehty muuallakin ja Neuvostoliiton hajoamisen ja myrkkyjen hävittämisen yhteydessä sitä on varmasti joutunut muuallekin. Valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä ja reseptejä on saatavilla.

Erilaisten provokaatioiden mahdollisuus on erittäin suuri, mieleen tulevat ensinnäkin Britannia itse sisäpoliittisista syistä ja Ukraina, joka eniten hyötyy Venäjän mustamaalaamisesta. Ettei vain olisi MI6:n 00-jaos asialla? Miksi Venäjä käyttäisi myrkkyä, jonka jäljet johtaisivat suoraan sylttytehtaalle, kun käytettävissä on hienostuneempiakin menetelmiä? Mieleen tulevat esimerkiksi bulgarialaisten salamurhaajien pistokset väentungoksessa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#11 Rakastat salaliittoteorioita? Miksi Ukraina pelaisi moista uhkapeliä asialla? Kiinnijäämisen riski kun oli silti valtava. Sillä olisi asiassa paljon enemmän hävittävää kuin voitettavaa - se menettäisi sen seitinohuen lännen tuen paljastuessaan iskun tekijäksi! Se olisi maalle katastrofaalinen.
Toiseksi tämä ei ole 1. kerta kun Venäjä iskisi Britanniassa omaa agenttiaan vastaan; ed. kerta tehti myös harvinaisella polonium -myrkyllä, joka vei suoraan jäljet sylttytehtaalle, Venäjälle.
Ukrainasta tällaista "rikoshistoriaa" ei ole esittää. Rikospoliisin metodeihin kuuluu AINA katsoa ensin rikosrekisteri ja sitten vasta pistää töpinäksi. Aihetodeisteilla on aina merkitys, mitä polkua lähdetään seuraamaan.
Koska syyllisen leima on näin vahva, Venäjällä pitäisi olla vastatodisteita esittää, eikä pelkkiä syytöksiä.
Itse pidän murhayritystä "toverituomioistuimen" tekosena - niiden agenttien (sisäpiiri) kostona, jotka ovat uhrin toiminnasta kärsineet (kärynneet)

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Mitään todisteita, että Venäjä olisi tuon tehnyt, ei ole. Ko ainetta tai replikaa saattaa olla missä tahansa liikkeellä ja se, että ko ainetta edes käytettiin ei ole varmaa. Siitäkään ei ole esitetty todisteita. Saati sitten että murhaajaa olisi saatu kiinni. Ei toki olisi eka kerta kun murhan tekijä pyrkisi lavastamaan toisen syylliseksi. Sitten vaikka murhaaja olisi jonkun maalainen, se ei vielä todista, että maan johto teon takana. Mutta jos halutaan aloittaa sota, se kyllä toki onnistuu iha tekosyyt siihen kyllä aina löydetään.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Itse ajattelen suurimpia hyötyjiä voisivat olla USA, Saudi-Arabia-Arabia ja ne tahot jotka haluavat pitää Englannin EU liitossa, tietty Ukrainan lisäksi. Saudeillä hyötyä siksi, että nyt USA ja EU voisivat tulla entistä pontevammin Syyriaa pommittamaan. Häviäjiä ovat Venäjä, monet EU maat kuten Suomi ja ehkä EU kokonaisuudessaan on häviäjä tässä kahinassa. Tosin EUn oma vika kun ovat johdateltavissa jopa teuraaksi asti.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#19 Vaikka itse kehoitin jossakin katsomaan, kuka hyötyy- johtolankaa. En tarkoittanut sitä, että asiassa loikitaan pitkin poikin maailmaa syytellen milloin ketäkin. Intressi ao. uhrien surmaamiseksi pitää olla elimellisempi. Surmaaja tuntee uhrin - on AINA poliisin ensi-olettama joka murhassa; tapaukset, joissa näin ei ole, ovat tilastollisesti harvinaisempia, epätodennäköisempiä. Niitä murhia on myös vaikeampi selvittää. Esimerkkeinä erilaiset sarjamurhat jonkin vainoharhaisuuden perusteella.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kuten Putin huomatti, niin jos olisi todella käytetty jotain sotilastason myrkkyä, niin kuolleiden määrä olisi moninkertainen, eikä nämä julkisuudessa esitettyt tapaukset. Mahdolisesti jopa satoja kerralla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No ei se nyt suoraan noin mene. Riippuu pitoisuuksista jne. Putin nyt puhuu kaikenlaista eikä tietenkään ole aikaisempiakaan murhia tunnustanut yhtä ainutta. Ylen viattomia ovat kaikki Venäjän hallinnossa. Hyvin ovat saaneet Venäjän kansalaisetkin moiseen uskomaan propagandallaan - ja toki sinut myös.

Neuvostoliitto poistui - vaan sitten tuli Putin ja huomattiin että wanhan järjestelmän kuolemaa oli rajusti liioiteltu. Nousee uudelleen vain lievästi eri muodossa, mutta mihin riittänevät resurssit..

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #29

Japanissa aikoinaan tehtiin sariini-isku metroon, kymmeniä kuoli. Noita iskuja on mahdotonta tehdä, että ihmisiä kuolee yksi tai kaksi, ellei tehdä siihen tarkoitukseen soveltuvassa kaasukammiossa. Pubissa tai missä tahansa julkisella paikalla ei voida tehdä kirurgisen tarkkoja iskuja siten,että ympärillä säästyisivät...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #40

Juuri senpä vuoksi onkin esitetty erilaisia vaihtoehtoja, miten myrkky kohdistuisi juuri noihin ao. henkilöihin, yksi teoria on ollut auton ilmastointilaite. Julian mukanaan tuoma lahja jne

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #41

Olisi hauskaa tietää miten auton ilmastointilaitteeseen voidaan upottaa kaasukapseli, kun koko yksikkö on kiinteä, siis suljettujärjestelmä.

Tämä juttu on täysin keksitty ja aiheuttaa pelkoa ihmisissä,jotka uskovat noita satuja...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #45

On aika epätoivoista yrittää teknisin seikoin selittää koko myrkkyisku saduksi.

Sairaalassa on pari myrkytyspotilasta kuoleman kielissä ja EU:n jäsenmaiden enemmistö, Yhdysvallat ja moni muu maa toimivat diplomaattien tai itse asiassa tiedotusväen (intelligence officers) karkottamisissa tämän tiedon varassa.

Että totuus löytyisikin ainoastaan Venäjältä, nyt käytetyn hermomyrkyn valmistusmaasta...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #48

"On aika epätoivoista yrittää teknisin seikoin selittää koko myrkkyisku saduksi"

Oikeastaan ei ole epätoivoista, vaan jopa aivan helppoa. Olisi hyvä saada jonkinlaista tiukkaa analyysia miten vakoojan auton tuulettimeen voidaan laittaa taistelukaasua? Ihan helpooa se ei ole. Eikä nykyaikaisen auton ilmastointijärjestelmä vuoda niin paljon,että sinne kannattaisi laittaa muuta aineita...Ilmastointijärjestelmä ei toimi ja sen huomaa aika nopeasti.

En ole väittänyt, ettei olisi jotain tapahtunut, mutta kuten näissä aikaisemmissakin tapauksissa, joita on väitetty jonkun X tahon tehneen jotakin, on yleensä takana jokin toinen taho. Jopa kurdikylän kaasutus, joka lopulta sälytettiin Saddam Husseinin tekemäksi, on valetta.

Minusta nykyään pitäisi olla sen verran valveutuneita, ettei uskottaisi ainakaan sitä ensimmäistä uutista, varsinkaan näissä taistelukaasulla tehdyillä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #53

Myrkyn sijoittaminen autoon oli vain yksi spekulaatio myrkyn kulkeutumisesta uhrien elimistöön. Toinen oli muistaakseni se, että myrkky oli sijoitettu kaksoisagentin tyttären matkalaukkuun Venäjällä.

Mitäään virallista tietoa nämä oletukset eivät käsittääkseni olleet. Yhden oletuksen mahdottomaksi todistelu ei todista itse teosta yhtään mitään. Uhrit saivat joka tapauksessa venäläisvalmisteista hermomyrkkyä elimistöönsä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #55

Esitä miten Bemarin tuulettimeen voidaan kätkeä myrkkyampulli noin vain, purkamatta koko autoa. Luuletko, että ex-vakooja jättää autonsa vartioimatta? Nykyaiakana autoa voidaan valvoa 24/7...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #45

Ei tarvitse kuin kastaa auton ilmansuodatin tuohon myrkkyyn, se toimii silloin suljetussa tilassa surmaten vain ne, joita vastaan ansa on viritetty.
Ok, tämä on spekulaatiota, mutta vastaus ihailemallesi Putinille, että kyllä Venäjän agentti aina keinot keksii; kai hän se hyvin tietää, kun on itse ollut agentti!
Jotenkin myrkky saatiin osumaan kohteeseensa; se on fakta, jota ei edes Wallin voi hurmoksessaan kiistää.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #57

Eli miten avaat auton konepellin ulkoapäin, niin että sitä ei huomata. Käydäänkö kokeilemassa? Ei taida onnistua ihan helposti...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #59

Ammattivaras menee mihin autoon tahansa alle minuutissa. Sähköinen lukko avataan skannerilla jne. On olemassa myös tiettyihin automerkkeihin erikoistuneita veijareita; heitä ei pidättele mikään.
Lähestyt asiaa väärästä päästä, miksi sitä ei voitu tehdä! Teet samoja vääriä kysymyksiä kuin Venäjäkin. Luot tarkoituksella epäilyksen varjoa Britanniaa kohtaan kuten Venäjä ja muut kaverisi - perässähiihtäjät.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #40

#40
...eli iskua ei todellisuudessa tehtykään?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #43

Kyllä se tehtiin,mutta tehtiinkö se niin kuin julkisuudesa on annettu ymmärtää, on epäselvää. Ja kuka sen teki...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #60

Merkittävät valtiot EU:ssa ja sen ulkopuolella ovat päätyneet Venäjän ilmeiseen syyllisyyteen asiassa ja perustaneet diplomaattiset toimenpiteensä tähän.

Täysin varmaa tietoa ei tällaisten tekojen tekijöistä yleensä saada - ja jos saadaankin, se on yhtä helppo kiistää kuten tähän astisetkin tiedot. Siksi jahnaaminen näytöistä on jossakin vaiheessa vain hedelmättömänä lopetettava.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #60

"niin kuin julkisuudesa on annettu ymmärtää" - ja kuinka on annettu ymmärtää? Ja kuinka sinä sen sitten tiedät, että se tehtiinkin sitten toisin kuin on annettu ymmärtää! Sisäpiirin tietoa? Tuliko käsky levittää tuollaista viestiä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #71

"Ja kuinka sinä sen sitten tiedät, että se tehtiinkin sitten toisin kuin on annettu ymmärtää! Sisäpiirin tietoa? Tuliko käsky levittää tuollaista viestiä?"

Yhdysvallat perusteli aikoinaan Irakin miehitystä Saddamin joukkotuhoaseilla,kuten hermokaasuilla ja valmuidella valmistaa toimiva ydinase 45 minuutissa. Yhdysvallat itse myi taistelukaasuja Irakille 1980-luvulla ja myös niiden teknologiaa niiden valmistukseen. Persianlahden ensimäisen sodan jälkeen Irakin valmius tehdä ja sen valmiit taistelukaasu varastot pääasiassa tuhottiin täysin. Mutta tämä oli kuitenkin peruste hyökätä Irakiin. Noh yhtään mitään ei löydetty, joten sitten Saddam tuomittiin kaasuiskusta Kurdikylään ja ihmisoikeusrikoksista.

Perusteita ja syytöksiä voi esittää ja myös pitääkin, mutta jos on jäänyt kiinni yhdenkerran valehtelusta, niin en ainakaan minä usko enään mihinkään vakuutteluun. mr. Blair on myös itse myöntänyt vahehdelleensa niistä perusteista millä he menivät mukaan Irakin vastaiseen koalitioon.

Mitä vihjailet tällä: "Tuliko käsky levittää tuollaista viestiä?" En tiedä viitsinkö tehdä rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta. Mahdollisesti sinun vihjailusi täyttää törkeän kunnianluokkauksen määritelmän,koska se tehdään tiedotusvälineen kautta...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #73

Nyt puhutaan Englannissa tehdystä myrkkyiskusta. Yhdysvaltojen tekemisillä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä. Tiedän kyllä motiivin, miksi mennään asiasta sivuun.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #83

Oikeastaan kyllä, kun Englanti oli mukana koalitiossa, ja Blair valehteli omille kansalaisilleen niin ikään Saddanin vaarallisuudesta. Tässä on sama käskirjoitus hieman muokattuna,mutta eri näyttelijät.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #86

Se ei todista yhtään mitään nyt tarkasteltavasta myrkkyiskusta. Kyllä näitä "käsikirjoituksia" historiasta löytää vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #83

"Nyt puhutaan Englannissa tehdystä myrkkyiskusta."

Ei siinä mitenkään sivuun mennä jos maita vertaillaan tasapuolisesti ja ollaan oikeudenmukaisia. Miksi USA:ta liittolaisineen ei rangaistu Irakiin hyökkäämisestä, siinähän tapettiin satojatuhansia viattomia ja Suomikin sai maksaa miljardeja pakolaisvyörystä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #91

Miksi venäläisiä ei rangaistu kun he hyökkäsivät Suomeen 1939? Keksivät vielä Mainilan laukauksetkin muka syyksi. Tappoivat kymmeniä tuhansia ja ajoivat satoja tuhansia pakoon.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #92

NL heitettiin ulos Kansainliitosta aloittamansa talvisodan, valloitussodan takia Suomea vastaan!
"Joulukuussa 1939 Kansainliitto tuomitsi Neuvostoliiton hyökkäyksen Suomeen. 14. joulukuuta 1939 se jopa erotti Neuvostoliiton jäsenyydestään, mutta tämä ei saanut Neuvostoliittoa pysäyttämään hyökkäystään. Talvisota paljasti yleisen näkemyksen mukaan sen, miten vähän Kansainliitto pystyi tekemään sellaisissa tilanteissa, joissa joku valtio lähti röyhkeän hyökkäyspolitiikan tielle." Wikipedia.

..joten turha on kenenkään epäillä sitä, kuka oli Talvisotaan syyllinen!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #94

Ja kyllähän syyllistä rangaistiin lisäksi toisellakin tavalla: se kärsi suuret tappiot kaatuneina.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #91

#91
Onhan se aivan eri asia. Ja tiedän syynkin, miksi Yhdysvallat nostetaan nyt esiin. Tarkoituksena on vähätellä Venäjän syyllisyyttä puheena olevaan rikokseen tyyliin: kyllä muutkin sitä tekevät.

Kyllä USA:kin tuomittin ja haukuttiin silloin aivan asianmukaisesti aggressioistaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Onko Suomidemokraatit isänmaallinen puolue, vai vain jokin Kremlin juoksupoika Suomessa? Camouflage.
Kovasti siteeraat sitä, mitä Venäjä milloinkin sanoo; ketä kiinnostaa?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #50

Olemme isänmaallinen ja tiukasti vain Suomen ja suomalaisten asialla, mutta ainakin itse pidän siitä huolen,että kaikki tapahtuu oikeudenmukaisesti.

Palataan Syyrian kautta tähän. Eli muutama viikko sitten Syyriassa käytettiin taistelukaasua, jälleen, ja käytöstä syytettiin Venäjää ja Syyriaa. Yhdysvaltojen johtama Koalitio tuomitsi kaasuiskun, joka tietenkin on oikein. Ranskan presidentti antoi lausunnon, jossa hän piti jopa sotilaallisia iskuja oikeutettuna, jos ja kun saadaan Venäjä kiinni näistä iskuista.

Kun tämä uusin tapaus tuli ilmi englannissa, niin ikään Ranskan presidentti kiirehti syyttämään Venäjän tekemäksi tätä uusinta "iskua"

Itselleni tätä ja muut vuosien varrella tapahtuneet iskut ovat vain syitä puuttua Venäjän sisäpolitiikkaan ja tapa eristää Venäjä.

Jos lähdetään Suomessa samalle linjalle, eristämään Venäjä, niin voin jopa väittää,että ne jotka tätä esittää, eivät ole isänmaallisia, vaan Yhdysvaltojen tahdottomia marionettinukkeja. Tavallisten ihmisten ei kannata ottaa kantaa suuntaan tai toiseen, kun tätäkin asiaa on vääristelty jo niin paljon,ettei siitä enää saada selvää kuka sen oikeastaan teki

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #56

Sananvalintasi sinut paljastaa; "Yhdysvaltojen tahdottomia marionettinukkeja" jne.
Toisekseen, jokaisessa viestissäsi esiintyy sana Venäjä siten, että aina puolustelet sen tekemisiä.
Minkäs seepra raidoilleen voi! Tuollaiseen "isänmaalliseen" yhdistykseen ei ole tunkua, jollette sitten kylve rahassa "syystä tai toisesta", kuten sisarpuoleenne Ranskassa.
On ns vaihtoehtoinen totuus määritellä isänmaallisuus mutkan, Venäjän kautta, kuten Väyrynenkin tekee. Väyrysen motiiveja epäillään aivan samasta syystä kuin minä epäilen teitä. Toiseksi, sitä tuotteen nimeä se myyjä toistaa, jota se myy! Eikä myyjä koskaan omaa tuotettaan moiti! Vanhoja viisauksia.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #62

Kumpa ajattelisitte ensin omilla aivoillanne,jotka luoja on antanut teille. Monet toistelevat samoja fraaseja joita on lehdet täynnä, siten olette "aivopestyjä" ajattelemaan tietyllä tavalla. Tietenkin on helppo lähteä huutelemaan siten kuin nämä aviisit haluaa. Ei siinä ole mitään väärää. Monet on kasvatettu ajattelemaan mitä muut haluaa esittää valmiiksi pureskeltuna. Tämä on myös ikäpolvi kysymys. Minun lapseni osaa etsiä tietoa ulkomaista uutisjulkaisuista.

Kuka tahansa joka pyystyy ajattelemaan itsenäisesti, huomaa heti, ettei asiat ole niin kuin meille yritetään tyrkyttää.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #68

Mistä olet saanut päähäsi, että vain sinun omat aatoksesi, oivalluksesi ovat niitä oikeita eli varsinaisia faktoja; olethan melkoinen jonglööri; uskoa riittää kuin pässillä sarviinsa.
Katso onko seuraamasi median etusivulla vastuullista journalismia - merkki! https://vastuullistajournalismia.fi/

..ja vastaa kysymykseen; seuraatko liikaa RT-kanavaa, josta "oivalluksesi" lie ovat lähtöisin?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #72

Seuraan muita julkisia uutiskanavia ja blogeja kokoajan. Russian Today, ei ole pääasiallinen uutiskanava jota seuraaan...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #50

Suomidemikraattien nettisivulla puolustellaan kovasti Venäjää ja syyllistetään Venäjän tekemisistä kirjoittavia tyyliin:

"Ainakin minusta alkanut näyttämään siltä, että meillä halutaan saada ihmisten mielenkiinto pois kotimaamme ongelmista tai syyttää meidän ongelmista yksinomaan Venäjää."

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #61

Juu ei savua ilman tulta! Määritellä isänmaallisuus aina jotenkin Venäjän funktiona, on kuin vanhaa väyrystelyä...
ei uppoa enää nykysuomalaiseen. Säälittävää uhriutumista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #66

Hirvittää ajatella, että Väyrynen olisi nyt presidenttinä...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #80

Presidentti ei johda yksin ulkopolitiikkaa, vaan yhdessä hallituksen kanssa. Meidän ulkopolitiikkaa johdetaan suurelta osin Brysselistä käsin, ei Mäntyniemestä...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #87

Jos Väyrynen olisi presidentti, hän ei olisi antanut karkottaa yhtäkään venäläistä, ja olisi avoimessa riidassa EU:n kanssa. - No, onneksi tätä vaaraa ei ole.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #61

Kokonaisuudessa juttu on seuraavanlainen "Ainakin minusta alkanut näyttämään siltä, että meillä halutaan saada ihmisten mielenkiinto pois kotimaamme ongelmista tai syyttää meidän ongelmista yksinomaan Venäjää. Taloutemme kärsii EU:n ja Yhdysvaltojen määräämistä pakotteista. Pakotteet määrättiin pääasiassa juuri niille tuotteille, joiden korvaaminen Venäjällä on helppoa. Eli maataloustuotteille ja muille matalan palkkatason aloille. Huipputekniikka, josta taas Yhdysvallat on riippuvainen, kuten rakettitekniikka, on pakotepolitiikan ulkopuolella."

Onko nuo pakotteet onnistuneet? Ei ole,koska tuli aika pian tuhansia työttömiä ja ongelma pahenee koko ajan muun muassa ulkomaanvelan takia.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #70

Pakotteet eivät sinänsä ole "kannatttavia", sillä vastapuoli tekee saman ja kierre jatkuu. Pakotteet eivät kuitenkaan ole blogini aihe.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#11

Niin ...... maailmassa on parisataa valtiota. Vois kuvitella, että niistä useissa kymmenissä kyetään valmistamaan vaikka minkälaisia myrkkyjä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#28
Mutta ei juuri tällaista myrkkyä, jota nyt käytettiin. Mikä motiivi näillä kymmenillä mailla olisi suorittaa kyseinen isku? Venäjällä sen sijaan on: kosto, johon Putin viittasikin muuutama vuosi sitten puheessaan. Kuten edellä todettiin, Venäjä on ennenkin suorittanut vastaavanlaisen iskun ja tappanut agentin (Litvinenko). https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Litvinenko

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Tuota myrkkyä ei ole valmistettu lännessä, se on ollut NL:n suuri salaisuus, jonka paljasti yksi sen luojista, joka asuu nykyisin USA:ssa. Hän tietää sen tarkkaan, kuinka vaikea temppu sen tekeminen oli. Lue hänen kommennttejaan. Sitä ei tavallinen terroristisuhari pysty tekemään.
Syyttelet asiassa koko ajan Ukrainaa! Mielenkiintoista, vaikka edes Venäjä ei sitä ole tehnyt! He ovat korrektimpia kuin heidän juoksupoikansa lännessä?

Kysyt:"Miksi Venäjä käyttäisi myrkkyä, jonka jäljet johtaisivat suoraan sylttytehtaalle..?" Niin miksi, Sinunhan se pitäisi tietää? Miksi Venäjä käytti poloniumia ed. iskussa omaa agenttiaan vastaan Britanniassa? Jäljet johtivat helposti suoraan sylttytehtaalle. Siitä huolimatta Venäjä kiisti ja kiistää edelleen syyllisyytensä tekoon! Eräänlaista tyhmyyttä sekin, vaikka jäi silloinkin housut kintuissa kiinni itse teosta!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinistö voisi juristina ottaa enemmänkin vapauksia EU-linjasta, joka karkotuksilla rapauttaa omia oikeusvaltioperiaatteitaan täysin häikäilemättä – ja vain kohentaakseen Mayn romahtaneen hallituksen kannatusta Britanniassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Käsittääkseni Mayn hallitus ei ole romahtanut, ja jos olisi, sen kannatusta olisi myöhäistä kohentaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mayn hallituksen kansansuosio oli hiipumassa, kunnes keksittiin käyttää tätä tragediaa hyväksi kannatuksen kasvattamiseksi.

Riippumatta siitä oliko Venäjä osallinen tekoon vai ei, tragedian hyödyntäminen poliittisiin tarkoituksiin on hävettävää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #25

Vielä nolompaa on kyllä se että Putin kohentaa kannatustaan miehittämällä naapurimaita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #25

#25 Yksi May siellä, toinen täällä... poliitikkoja tulee ja menee. Briteissä varsinkin, pienestäkin muotovirheestä poliitikko ymmärtää heti omatoimisesti erota toisin kuin Suomessa.
Ennemminkin on kysymys Britannian konservatiivien uskottavuudesta, Brexit -äänestyksen jälkeen. Kuinka he oman aloittamansa pelin hoitelevat - on avainkysymys koko puolueelle, sen johdolle ja tietysti koko maalle. Tilanne kun syntyi tunnetusti ns väärin sammuttamisen kautta - vilpillä ja valheella - ja nyt pitää sitten keksiä ne oikeat syyt eroon.Ei helppo.
Väite, että tämä tragedia olisi keksitty oman päänahan pelastamiseksi, on mielenkiintoinen, mutta ei aivan uskottava. Aika näyttää. Kuulostaa liian järeältä aseelta ollakseen totta.
Toki sitähän oli myös Irakin sodan sytyttäminen, joten maailma on tarua ihmeellisempi paikka. Aina joutuu hämmästymään.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #51

Huomion suuntaaminen tässä Mayn taholle on vain savupilvi, jolla halutaan peittää Venäjän - mitä ilmeisimmät - motiivit ja syyllisyys iskuun.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #54

Dekkarikirjailijoiden ongelmana on usein se, että keksivät (liian) monimutkaisen juonen, jotta lukija ei herpaantuisi. Jokainen ymmärtää tämän, mutta ei yhdistä ilmiötä kuitenkaan todelliseen elämään. Jokainen tajuaa, että useilla murhilla on jokin tarkoitus eli motiivi, jollei asialla ole täysin latvasta laho tyyppi. Murhaaja usein vielä tuntee uhrinsa. Heidän välillään on liki aina jokin ristiriita. Poliiseille tuttu asia.
Harvinaisia ovat tapaukset, joissa murhaaja sanoi murhanneensa naisen jolla oli punainen puku, koska se ärsytti.
Toki. Etelä-Amerikassa on muistaakseni murhattu maalivahti, kun peli päättyi tappioon. Motiivit voivat olla uskomattomiakin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #64

Siinä kuitenkin todellisuutta kannattaa lähestyä kuin dekkarin (ja todellisuudenkin) poliisi, joka kysyy teon todennäköisiä motiiveja. Niillä päästään aika pitkälle tässä myrkytystapauksessakin. Sekin selvitetään, onko joku uhkaillut uhria (tai hänen kaltaisiaan). Pätee tässäkin tapauksessa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #65

Putin on julkisesti mediassa useaan kertaan luvannut kostavansa kaikille pettureille. Ei muuta kuin kaivaa vain esiin nuo uhkaukset. Sieltä se motiivi löytyy helposti ja käskyn todennäköisin antaja.
Toinen vaihtoehto on, holtittomat alaiset = toverituomioistuin, joka on kostanut kun uhri oli paljastanut heidät Britanniassa Venäjän vakoilijoiksi. Tuossa tapauksessa Putinin ote jo lipsuu; hänellä ei ole enää kontrollia noihin iskijöihin. Omavaltaisuutta siis.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #67

Tätä uhkausta juuri tarkoitin.

Sanoisin, että Putinin ote ei lipsu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Myrkkyiskuun liittyen otin luettavaksi kenraaliluutnantti Pavel Sudoplatovin omaelämäkerran ”Stalinin erikoistehtävissä.” Se on yllättävän ajankohtainen, vaikka kirja on kirjoitettu vuonna 1994. Siinä kerrotaan mm. Stalinin aikana tehdyistä salamurhista Trotski mukaan lukien maan rajojen ulkopuolella.
Stalin ja Tito olivat huonoissa välissä. Stalin antoi määräyksen suunnitella Titon murhaamisen. Kirjan sivuilla 479-480 kerrotaan seikkaperäisesti tästä suunnitelmasta 1950-luvun alussa, jota ei kuitenkaan koskaan toteutettu. Se oli määrä tehdä keuhkoruttobakteereilla Jugoslavian suurlähetystössä, Lontoossa.

Kirja on erittäin mielenkiintoinen ”kurkistus” Stalinin ajan hoviin Moskovassa. Itse asiassa se antaa suuntaviivaa myös siitä, miten asioita hoidetaan nykypäivänä itänaapurissa. Stalin oli oman aikansa jumala ja nyt ollaan samassa tilanteessa. Itänaapurissa eletään yksinvaltiaan aikaa, jonka sanaa kuunnellaan ”herkällä korvalla” vähänkin tärkeämmissä asioissa. Vanha hyväksi havaittu koneisto on viritetty jälleen täysipainoisesti toimintaan.
Vakoilukenraali Sudoplatov vastasi myös ponnisteluista atomipommiin liittyvien salaisuuksien sieppaamiseksi Yhdysvalloilta ja Iso-Britannialta.

Risto Sandstedt

Kiitti pohdinnastasi, nyt kun maailmalta kuuluu lisää karkotuspäätöksiä, tulee vääjäämättä mieleen suhdekoukeroleikit, joilla ei tapahtumaan ( harkittuun murhaan ) ole minkääntason yhteyttä, joten jos jotenkin oltaisiin vastaamassa, harkinta tehokkaamppiin toimenpiteisiin olisi tarpeen.

Esko Ylilammi

Kenenkään mieleen ei oo juolahtanu, että jospa tämä onkin Venäjän opposition suorittama teko,Putinin syöksemiseksi vallasta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Putinin kznnatus löi melkein katosta läpi hermomyrkkyiskun jälkeen

Venäläiset taitavat olla petturin eliminoinnista varsin tyytyväisiä.

Oppositiotahan Venäjällä ei edes tosiasiassa ole.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tässä on todellakin eräs lisämotiivi myrkytyksille. Putinin suosio nousee, uskoivatpa venäläiset iskun olevan Venäjän tekemä tai ei. Jos ei, niin länsimaiden esittämät syytökset osoittavat Venäjän olevan pahantahtoisten vihollisten ympäröimä, kuten Putin haluaa osoittaakin, ja hänen jämäkkyytensä pelastaa maan. Jos taas Venäjä onkin syyllinen, niin pettureiden eliminoiminen nostaa kansallishenkeä ja Putinin suosio nousee.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #42

Tieto on aina oikeutettu, kun se on hyvin perusteltu. Vanha tiedon määritelmä oli, että tietoa on "hyvin perusteltu tosi uskomus (käsitys)".
Hyvin perustelit.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitokset! Tämän määritelmän mukaan EU-valtiot tässä asiassa toimivat. Ei sellaista näyttöä löydykään, jota Venäjä ei heti kiistäisi. Tämä on sitä vaihtoehtoisten faktojen maailmaa - tyyliin Trump.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kumpa löytyisi tästä keissistä nyt ensin se ensimmäinenkin fakta, niin sen jälkeen voidaan muita kutsua vaihtoehtoisiksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Faktaa on vaikka kuinka paljon, mutta ei vain kelpaa kaikille. Kuvitelmien pohjaltako diplomaatteja karkotetaan. Ja flunssaako kaaksoisagentti ja hänen tyttärensä ovat sairaalassa potemassa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suomen yya-sopimuksen vääristämää "puolueettomuuspolitiikkaa" ei voi häpeämättä muistella. Nyt Suomi on oikeasti puolueeton ja itsenäinen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Mutta katso! Ketkä täällä peukuttavat toisilleen! Nuo YYA-jäärät, Suomen "puolueettomuuden" hönkäilijät ja muut oudokit.

Ei muuta kuin todeta - Suomessa Venäjä on POP! He, jotka eivät halua olla eurooppalaisia?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Ei muuta kuin todeta - Suomessa Venäjä on POP! He, jotka eivät halua olla eurooppalaisia?"

Tulevat jostakin syystä mieleen neuvostoajoilta niin sanotut "hyödylliset idiootit" (venäläisten käyttämä termi).

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mika Lamminpää, asiasta toiseen. Kotipitäjässäni Salmissa esiintyivät Lamminpään veljekset kesällä 1939. Toinen soitti viulua, toinen haitaria. Syksymmällä lähettivät tervesiä Leningradin radiossa. Onko tuttuja?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset