Lokari

Valepukkeja on liikkeellä

Seitsenvuotias sukulaistyttö tunnisti valejoulupukin siitä, että tällä oli kasvoillaan naamari. Nyt kuuluu valepukki esiintyneen USA:ssa aivan korkeimmalla valtiollisella tasolla.

Presidentti Donald Trump väittää kiven kovaan edeltäjänsä Barack Obaman välttäneen hyvän joulun toivottamista ja jopa kieltäneen sen presidenttinä toimiessaan.

Yhdysvalloissa onkin hyvän joulun tervehdyksistä onnistuttu nyt saamaan aikaan poliittinen kiista. Maan konservatiivinen uutismedia on jo pitkään puhunut ”sodasta joulua vastaan”, jonka pohjana on väite demokraatteja edustaneen presidentti Barak Obaman haluttomuudesta toivottaa julkisesti hyvää joulua perinteisellä Merry Christmas -tervehdyksellä (IS 26.12.).

Trump puhui videoyhteyden välityksellä amerikkalaisille sotilaille väittäen perinteisen jouluntoivotuksen olevan taas sallittu. "Me sanomme jälleen hyvää joulua hyvin, hyvin ylpeästi", Trump sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ikävää vain Trumpin kannalta – jos hän nyt sen ymmärtää – että tiedotusvälineet julkaisivat heti videokoosteen, jossa Obaman perhe toivotti Hyvää Joulua useana vuonna. Trumpin kannattajat lienevät kuitenkin niin kovakalloisia, että heille menevät perille vain Trumpin viestit – niille vastakkaiset tiedot edustavat valemediaa.

USA:n presidentti-instituution tila on mennyt todella surkeaksi. Presidentin arvovallasta ei voi enää puhua kuin piloillaan. Valheella on lyhyet jäljet, sanoo sananlasku, mutta pitääkö paikkansa enää  Trumpin Amerikassa? Trumpin vaalilause: "Tehdään Amerikasta suuri jälleen", saa tällaisten tempausten myötä omituisia sisältöjä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pieniä on silakat joulukaloiksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Mutta jos niitä syö tarpeeksi, niin tulee kylläiseksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidentti Trumpin joulutervehdys vaikuttaa leviävän huomattavasti paremmin kuin presidentti Obaman aikoinaan lähettämät joulutervehdykset.

Syy on selvä varmasti blogistillekin, joka omalta osaltaan toimii presidentti Trumpin joulutervehdyksen viestinviejänä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #12

Obaman joulutervehdys oli normaalia käytäntöä, eikä siis mikään uutinen. Trumpin möläys taas epäpresidentillinen, ja siksi uutinen. Vrt.: Kun koira puree postinkantajaa, se ei ole uutinen, mutta jos postinkantaja puree koiraa, se on uutinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #17

Trumpin viestinviejänä toimiminen mediassa vastaa entisaikojen juoruämmäilyä kylänraitilla.

Vaikeneminen on edelleen kultaa monien muidenkin aikamme ilmiöiden suhteen vaikka joukossa onkin kiva ja turvallista korottaa ääntään.

Kukin tavallaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #22

Ainahan noita ajatuspoliiseja on riittänyt. Kas kun et noudata omaa ohjettasi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Usan presidentti-instituution tilasta en osaa sanoa, mutta omana mielipiteenäni kuitenkin se, että tällaisten "uutisten" kirjoittajilta/levittäjiltä puuttuu joku sellainen "oikea ote" elämästä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näkemys se on tuokin. Minä olen sitä mieltä, että nimenomaan Trumpilta puuttuu oikea ote elämästä. Ja sillä asialla on suuri merkitys kaikille maailman maille, sillä USA vaikuttaa niin moniin asioihin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mikä on "oikea ote elämästä"? Ja keneltä se puuttuu. Kas, siinäpä kysymys.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #6

Kyllähän se lähinnä huvittavaa on että kyseessä on kuulemma vihatuin presidentti pitkään aikaan mutta paras mitä hänestä saa irti, on joulutervehdys. Ihan oikeasti?

Olen kommentoinut tämän jo muissa blogeissa aiemmin: Trumpin hallinnolla on oikeitakin ongelmia (en tarkoita Venäjä-salaliittoteorioita) mutta Trump on täydellistänyt käsien heiluttelemisen tekniikan. Media ja oppositio katselee miten vasen käsi heiluu samalla kun oikea käsi tekee oikeita päätöksiä.

Kyllä porukka näkee miten traagikoomista on kun median suurimmat uutisaiheet ovat light kokis, joulutervehdykset ja 2 kauhallista jäätelöä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #24

Media ottaa ilon irti kaikesta - pienestäkin. Näin se Trumpin kuva vähitellen tarkentuu - ja murenee.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mr. Trumpilla on ilmeisesti hieman perusteellisempi hyvän joulun toivotus kuin Barack Obamalla. That's the point. Donald Trump haluaa toivotuksensa yhteydessä tuoda esiin kristillisen jouluevankeliumin sanomaa. Hän ei tyydy pelkkään "hyvää-päivää-kirvesvartta" tervehdykseen.

“In the season of joy, we spend time with our families. We renew the bonds of love and goodwill between our citizens. And most importantly, we celebrate the miracle of Christmas,” President Trump says in the video, before quoting from the Book of Isaiah.

http://time.com/5079160/president-trump-merry-chri...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Se nyt ei Trumpin asiaa pelasta: hän väitti, että Obama oli kieltänyt hyvän joulun toivotuksen, eikä tämä sitä itsekään toivottanut.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Pekka on hieman puutteellisesti perehtynyt asiaansa. Onhan tuo Ameriikka niin kaukanakin.

Jospa annetaan joulurauha vielä vähäksi aikaa Trumpille, vaikka se kuinka lujille ottaisi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #9

Jaa puutteellisesti? Varmaankin Trumpin kannalta katsoen. Eivät nämä kommentit hänen joulurauhaansa hetkauta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niin se joskus on toivottanut hyvää joulua Mutta mitenkäs on viimeiset vuodet?

Mutta joo. Tyhmää taas väitellä Suomessa tälläisestä. Ja tyhmää muutenkin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tyhmäähän se on Trumpia puolustaa, ja turhaakin täällä Suomessa. Hänen päätöksensä voivat kyllä vaikuttaa meidänkin elämäämme - eivät tosin hänen hyvän joulun toivotuksensa tai niiden puuttuminen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En puolusta. Vaan kyseenalaistan sinun ja monien syytökset Trumpia valehtelijaksi... Tosin kuten sanoit tällä ei ole meille mitään väliä kumpi meistä olisi oikeassa..

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #14

Eikö se ole valehtelua, että Trump väittää palauttaneensa hyvän joulun toivotuksen, joka muka "kiellettiin" Obaman aikana? Esimerkkejä riittää runsaasti muitakin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #14

#14

>..... kyseenalaistan sinun ja monien syytökset Trumpia valehtelijaksi...

ooo

Trump itse sanoi sen vaalikampanjassaan, siis myönsi valehtelevansa.
Eikö juuri siitä saanut alkunsa käsite, että olemme siirtyneet totuuden jälkeiseen aikaan.

'''''''''''

Sanoja tärkeämpiä ovat teot.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Obama sai kovin varhain Nobelin rauhanpalkinnon, ja suorastaan joulupukkimaiset odotukset sille, että hän tuo rauhan kriisialueille, nousivat korkealle. - Kun puheita muutettiin todellisuudeksi, niin 8 vuottakaan ei sellaiseen riittänyt.
Trump taas - olkoon hän tyyliltään mikä on - on työskennellyt vajaan vuoden. Kun odotukset ovat kellarissa, voi jäädä huomaamatta sekin, ettei uusi Valkoisen talon joulupukki ole kyennyt - opposition toiveista huolimatta - tuhoamaan talouskasvua ja työttömyyden vähenemistä 4%:n tienoille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Trump on kyennyt tuhoamaan lukuisien ihmisten terveydenhuollon ja keventämään varakkaan kansanosan verotusta. Hänen köyhät kannattajansa eivät tajunneet - eivätkä ole oikein tajunneet vieläkään - että ei miljardööri heidän asiaansa aja.

Juhani Vehmaskangas

Niin se on. Ongelma ei ole se etteikö Trumpilla olisi arvovaltaa.

Suurempi ongelma on se, että hänellä sitä on.

Vielä suuremmaksi ongelman tekee se, että "tumpilla" on muutakin valtaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Pelon tuomaa arvovaltaa hänellä on samaan tapaan kuin oli Hitlerilläkin.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Olipa taas blogikirjoitus jonka olisi voinut jättää kirjoittamattakin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei ole pakko lukea, jos ei kestä Trump-kritiikkiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset