Lokari

Silmukka alkaa kiristyä presidentti Trumpin ympärille?

Toimittajien ja blogikirjoittajien ehtymätön juttulähde presidentti Trump näyttää joutuvan yhä ahtaammalle. Hänen entisen neuvonantajansa Michael Flynnin ja FBI:n tekemä sopimus paljastaa erikoissyyttäjä Robert Muellerin olevan isomman tekijän jäljillä.

Flynn erosi tehtävästään helmikuussa jäätyään kiinni valehtelusta tapaamisistaan Venäjän suurlähettilään kanssa. Flynn on nyt tunnustanut valehdelleensa asiasta myös FBI:lle, ja lupasi tehdä yhteistyötä erikoissyyttäjän kanssa. Valehtelusta FBI:lle voi saada jopa viisi vuotta vankeutta, joten aivan vähäisestä syystä ei tällaista tunnusteta. Erikoissyyttäjä pyrkii selvittämään, tekikö Trump tai hänen kampanjaväkensä yhteistyötä venäläisten kanssa, jotka pyrkivät vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaalin lopputulokseen (IS 2.12.).

Tämä asetelma tarkoittaa sitä, että Flynnille on luvattu lievennyksiä tuomioon, jos hän todistaa muita – todennäköisesti Valkoisen talon väkeä – vastaan. Nyt arvaillaan, onko tulilinjalla Trumpin vävy Jared Kusher tai poika Donald Jr., joiden tapaaminen Kremliä lähellä olevan lakimiehen kanssa on jo herättänyt kysymyksiä.

On myös mahdollista, että tähtäimessä olisi peräti itse presidentti. ABC News -kanava kertoi Flynnin valmistautuvan todistamaan oikeudessa nimenomaan Trumpia vastaan, joka presidenttiehdokkaana ollessaan olisi kehottanut häntä ottamaan yhteyttä venäläisiin. Tällöin olisi jo kysymys virkarikossyytteen nostamisesta Trumpia vastaan. Jos näin käy, Trumpin tuoli alkaa huojua uhkaavasti.

Tavoilleen uskollisena Trump on tietenkin kiistänyt yhteydet venäläisiin ja kutsunut koko tutkintaa noitavainoksi. Valkoisen talon tiedottajat viittaavat siihen, että Flynn oli Obaman hallinnon palveluksessa, ja yrittävät näin leimata asian obamalaisen salaliiton juonitteluksi. Trumpia ja Valkoista taloa ei häiritse lainkaan se tosiasia, että Obama varoitti Trumpia Flynnistä keskustellessaan tämän kanssa vaalien jälkeen. Siitä huolimatta Trump palkkasi Flynnin. Epäilemättä uskolliset kannattajat nielaisevat edelleen purematta presidentin selitykset. Tässä oiva esimerkki siitä, miten demokratialle ja totuudelle käy, kun kansaa riittävästi tyhmistetään.

Jää nähtäväksi, miten 'äijän käy'. Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että Yhdysvallat on edelleen oikeusvaltio, jossa presidentti ei pääse vääntelemään pykälän merkkiä minkälaiseen solmuun tahansa. Ellei sitten Trumpilla ole vielä takataskussaan valttia: voisiko hän yrittää erottaa koko kiusallista tutkimusta tekevän viranomaisporukan ja korvata sen paremmalla?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kun Muellerin komitea asetettiin selvittämään venäläisten mahdollista sekaantumista vaaleihin; on tiedusteluorganisaatioilla ollut vahvoja epäilyksiä ja ehkäpä syvällistä tietoakin. Omia "lonkeroitten" kärkiä esim. Moskovassa ei hevillä paljasteta. Totuus pitää saada selville muilla keinoin. Totuus, mitä on tehty ja miten, on joka tapauksessa jossakin. Onko se tuomitseva vai vapauttava - se kyllä aikanaan selviää. Lienee myös Muellerille kunnia-asia suorittaa annettu tehtävä kunnialla loppuun.Onhan tämä mielenkiintoista seurattavaa. Kongressi on ottanut koko ajan valtaa itselleen myös sellaisissa asioissa, jotka muuten kuuluisivat valkoiselle talolle. Ei vain taida valkoisen talon osaaminen riittää tekemään hyvästä parempaa.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Tätä pelleilyä on jatkunut kohta vuoden.Tarkoittaako ,että jos joku jenkki sanoo
jollekin venäläiselle päivää niin se on sitten sekaantumista jenkkien pressan
vaaleihin

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Onhan tämä "pelleily" herkkä paikka monelle Trumpin fanittajalle. Eikä loppua ole näkyvissä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#2
On kyse paljosta muustakin kuin hyvän päivän sanomisesta. Aikanaan sitten selviää, mistä kaikesta oli kysymys. Venäläiset toimittivat Hillary Clintonin kampanjaa sabotoivaa tietoa, mikä koitui Trumpin eduksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Maailma ei menettäisi mitään Trumpin potkuista - vaan voittaisi paljonkin. Yhtä huonoa seuraajaa ei voi tulla.

Petteri Hiienkoski

Fake-News! Sorry. =)

"ABC News corrects its report about 'candidate' Trump and Flynn"
(http://www.foxnews.com/politics/2017/12/02/abc-new...)

Asioilla tuppaa olemaan se kuuluisa toinenkin puoli josta Clintonin tappiosta katkeroitunut valtamedia tuppaa vaikenemaan, jopa vääristelemään:

"Suomen Kuvalehti teki Trumpista Kremlin sätkynuken"
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Petteri on oikeassa. Kyseessä oli ABCn ns valeuutinen. Flynn sai Trumpilta käskyn ottaa yhteyttä venäläisiin, mutta se oli vasta vaalien jälkeen ja tarkoituksena oli Syyrian tilanteen ratkaisu yhteistyöllä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei yksi valeuutinen vielä Trumpia puhtaaksi pese. Odotetaan nyt vain rauhassa erikoisyyttäjän tutkimusten tuloksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä mä en vaan ymmärrä mikä ihme hinku on joillakin Suomalaisilla puolustella tuota Trumpia?

Ihan samaa voisi sanoa, että miksi puolustella Clintonia?

Mitähän ihme faneja täällä on, kun ei millään lailla kuulu kummankaan vatipään touhut meille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tätä sopii ihmetellä. Tosin Trumpin touhut heijastuvat meillekin, esimerkiksi ulkomaankaupan kautta. Puhumattakaan siitä, jos hän alottaa ydinsodan P-Koreassa.

Petteri Hiienkoski

Se, että peräänkuuluttaa tasapuolista ja todenmukaista uutisointia, voi tuntua Trumpin puolustelulta. Varsinkin, jos kritiikittömästi uskoo sen yksinpuolisen ja harhaajohtavan uutisoinnin, jota demokraattiseen vaalitulokseen tyytymätön valtamedia levittää.

Sellaisen takia saattaa helposti omaksua kielteisen ennakkoasenteen, mikä sitten vääristää käsitystä todellisuudesta ja siitä tehtäviä arvioita. Fiksut ja koulutetutkin ihmiset saattavat haksahtaa tähän. Myönnän itsekin joutuneeni tähän ansaan, kunnes havahduin siihen, miten valtamedian toiminta vääristynyt.

"Mediakupla on yhteiskunnallinen turvallisuusuhka" (http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #15

Minusta tuntuu, että moni on enemmän huolestunut joistakin Trumpia arvostelevien ylilyönneistä kuin Trumpin jatkuvasta velhetulvasta. Jälkimmäiseen on kai jo totuttu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuonne ABC News- toimitukseenkin on ilmeisesti pesiytynyt kaksi suomalaista syväkurkkua. Toinen vaikuttaa olevan Trumpin kannattaja ja toinen vastustaja. Uutisointi on sitten sen mukaista.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Trumphan yritti taivutella FBI:n ex-pääjohtajan James Comeyn lopettamaan Flynn-tutkinnan ja kun se ei onnistunut niin potkut tuli.

No eipä paljoa auttanut: nähtävästi vielä pätevämpi kaveri tuli tilalle.

Toivottavasti saadaan Trumppi pihalle jo näillä lumilla, sillä mitä pidempään tämä show jatkuu sitä suurempi katastrofi on edessä.

Petteri Hiienkoski

Harwardin yliopiston oikeustieteen emeritusprofessori Alan Dershowitz – joka on myös tunnettu demokraattipuolueen kannattaja – on ilmaissut huolensa maansa perustuslain ja demokratian tilasta, koska juridiikalla korvataan politiikkaa.

Hän on muistuttanut siitä, että vaikka Trumpin kampanjaväellä olisi ollut yhteyksiä Venäjään ja vaikka he olisivat saaneet venäläisiltä arkaluonteisia tietoja Clintonista, siinä ei ole mitään lain vastaista. Kuten ei siinäkään, että Clinton kampanjatiimi hankki miljoonilla dollareilla venäläisiltä törkyraportin Trumpin mustaamiseksi.

Professori Dershowitz korostaa myös sitä, ettei Trump tehnyt mitään laitonta erottaessaan Comeyn FBI:n johdosta, eikä erikoissyyttäjä Muellerin asia ole arvuutella presidentin motiiveja. Hänen mukaansa Muellerillä ei ole oikeutta tutkia presidentin tekemisiä, koska tällä on perustuslain suoja.

Jos Dershowitz on oikeassa arvioidessaan, että erikoissyyttäjä on ylittänyt valtuutensa, ei ole mahdotonta, että presidentti sanoo myös Muellerille ne tutuksi tulleet pari sanaa...

– Osa kongressin republikaaneista on tätä toistuvasti jo vaatinut. Sitä on vaatinut jopa The Wall Street Journalin toimitusneuvosto (editorial board).

Suomen valtamedia ei ole näistä asioista liiemmälti uutisoinut. Näkökulmien runsaus ei taida sopia agendaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Se nyt on Dershowitzin mielipide. Toisenlaisiakin käsityksiä on sieltä kuultu useastakin lähteestä. Kyllä vehkeily vieraan vallan edustajien kanssa on amerikkalaisten lähteiden mukaan määrätyin edellytyksin maanpetos. Katsotaan nyt, mitä erikoissyyttäjä saa esiin.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #18

Niin. Nuo määrätyt edellytykset nyt vain ei taida täyttyä. Prof. Dershowitz näitä julkisuudessakin puinut. Ei kannata pettyä jos se käy jälleen kerran niin että se kuva mitä valtamedia on kiihkeästi maalaillut ei sitten vastaakaan todellisuutta... =)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #21

Odotellaan rauhassa, mitä erikoistutkija Mueller saa aikaan. Valtamedia on tietenkin saanut materiaalinsa Amerikoista - ei se uutisiaan ole itse keksinyt. Nyt tuntuu vain siltä, että Trumpin puheisiin ja tekoihin ei eräillä tahoilla enää kiinnitetä juurikaan huomiota - hän nyt vain valehtelee, siihen on totuttu. Mutta "valtamedia" on luupin alla. Toki silläkin on omat agendansa, jotka eivät aina kestä kriittistä tarkastelua. "Joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven", sanoi joku aikoinaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Voi tavaton.Kuis WSJ (muuten Murdochin omistuksessa kuten Fox) on mennyt pistämään arvovaltansa peliin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Jenkkien todelliset ongelmat ovat muualla kuin yksittäisissä henkilöissä.

Pahin ongelma on poliittisen järjestelmän korruptoituminen, mikä on johtanut siihen, että maa on käytännössä konkurssissa ja pysyy pystyssä enää rahaelvytyksellä ja reservivaluuttastatuksen mahdollistamalla ulkomaisella velkaantumisella (treasureiden myynti).

Loppu kuitenkin lähestyy ja treasureiden romahdus (ulkomaat dumppavat ne) on vain ajan kysymys.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Jenkkien ongelmista sanoisin, että sekä että. On se heille - ja myöskin monille muille - ongelma, että presidenttinä on noin epävakaa ihminen, suoraan sanoen valehtelija. Ajatellaanpa nyt vaikka aseiden kalistelua P-Korean kanssa, mikä voi johtaa katastrofiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Trumpin suhteen voidaan tilannetta verrata talvisodan aikana 1939-1940 suomalaisille suunnattuun propagandaan.

Maaliskuussa 1940 Suomen kansa oli tyrmistynyt rauhanehtoihin, koska ankara totuus rintaman tapahtumista oli sekä vääristelty että salattu viime hetkeen saakka.

Nyt suomalaiset ihmettelevät miten on mahdollista, että Trump toimii edelleen USA:n presidenttinä vaikka suomalainen media on hänet jo kuukausia sitten erottanut.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Nimenomaan Trumpin puheita ja twiittejä voi verrata vaikkapa kyseiseen sotapropagandaan, ellei parempaa vertailukohtaa löydä. Trumpin valheet vain ovat paljon paksumpia kuin sotapropaganda.

Suomalainen media ei ole erottanut ketään. Onpahan vain toistanut Amerikoissa esitettyä - täysin perusteltua - kritiikkiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti antaa nyt lausunnollaan oivan esimerkin propagandan tehokkuudesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #27

Sinullapa ovat oivat tietolähteet kun löydät totuuden, jota mediakaan ei ole tavoittanut.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ettei vaan Truppia heiluteta niin paljon että tarvitaan sota vallassa pysymiseen.
Aikaisemmatkin USAn presidentit ovat aloittaneet sodan vähemmästäkin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#26
Se vaara on tullut mieleen. Putininkin vallassa pysyminen edellyttää (ilmeisesti) viholliskuvan rakentelua ja sodan uhkan ylläpitoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset