Lokari

Presidentti Trumpin ahdinko syvenee

Donald Trumpin ura presidenttinä on täynnä takaiskuja. Viimeisin lienee hänen poikansa ja avustajansa Donald Trump Juniorin ja venäläisen asianajajan tapaamisen paljastuminen – se tapahtui vuosi sitten isä-Trumpin vaalikampanjan aikana. Asianajajalla sanottiin olevan hallussaan Hillary Clintonin kampanjaa vahingoittavaa tietoa, ja Junior oli heti valmis tapaamiseen.

Kun New York Times ilmoitti julkaisevansa tapaamista koskevat tiedot, Trump Jr. sai avoimuuden puuskan ja julkaisi ne itse ennen kuin lehti. Isä-Trumpilta tulivat kehut suurenmoisesta avoimuudesta. Junior tietenkin vähätteli tapaamisen antia olemattomaksi, ja kaiken lisäksi keskustelussa siirryttiin hänen mukaansa tuota pikaa muihin asioihin.

Olivatpa tapaamisen tulokset sitä tai tätä, vakava tosiasia kuitenkin on, että presidentin avustaja ja muutama muu hänen kampanjaorganisaatioonsa kuuluva tapasi vieraan vallan edustajaan tarkoituksella vaikuttaa presidentinvaaleissa Hillary Clintonin vahingoksi ja Trumpin eduksi. Asiaan kuuluu, että presidentti Trump kieltää tienneensä tapaamisesta mitään,  ja Kreml ilmoittaa, että ei tunne kyseistä asianajajaa.

Amerikkalainen media on havainnut, että presidentti Trump ja Junior olivat olleet juuri kyseisen tapaamisen aikoihin päivällisillä henkilön kanssa, joka ehdotti Juniorille tapaamista asianajajan kanssa. Jokainen voi arvioida, miten uskottavaa on, että presidentille ei tuolloin kerrottu tapaamisesta. Merkille pantavaa on myös, että noina aikoina presidentti ilmoitti, että hän pitää pian tärkeän puheen, jossa hän esittää paljastuksia Clintonista. Näyttö siitä, että presidentti tiesi tapaamisesta puuttuu, mutta aihetodisteet ovat melkoiset.

Kaiken huippu presidentti Trumpin tiedotuspolitiikassa kuultiin, kun hän ilmoitti, että itse  asiassa Putin olisi halunnut Hillary Clintonin presidentiksi, koska tämä – haukkana pidetty poliitikko – olisi "tuhonnut USA:n armeijan". Itse Trump katsoi olevansa "suuri armeijanmies" ja siksi Venäjän kannalta ei-toivottava presidentti. Tämä vaihtoehtoinen fakta kuulostaa kaiken tähän asti kuullun tiedon valossa lähinnä säälittävältä peittely-yritykseltä.

Trumpin ja hänen lähipiirinsä Venäjän suhteita koskevaa tietoa tihkuu julkisuuteen lähes päivittäin. Milloin sitten tulee se lopullinen niitti, joka suistaan Trumpin virastaan? Trumpin asema on riippuvainen siitä, miten republikaaniedustajien enemmistö arvioi Trumpin tekojen vaikutuksen omaan poliittiseen uraansa ja puolueen menestykseen.

Vasta sitten kun riittävä enemmistö katsoo Trumpin rasitukseksi ja kääntää peukalonsa alaspäin, Trumpin viraltapano voi alkaa toteutua. Tähän mennessä Trump on tuhonnut uskottavuutensa laajalti maailmalla ja myös omassa maassaan – lukuun ottamatta innokkaimpia kannattajiaan. Myös Yhdysvallat on joutunut omalaatuisen presidenttinsä ansiosta lievästi sanoen outoon valoon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi

"Amerikkalainen media on havainnut, että presidentti Trump ja Junior olivat olleet juuri kyseisen tapaamisen aikoihin päivällisillä henkilön kanssa, joka ehdotti Juniorille tapaamisen asianajajan kanssa."
Voisitko täsmentää? Itse olen nähnyt videon, jossa Trump syö ja keskustelee Rob Goldstonen kanssa. Tämä tapahtui kyllä 15.6., mutta vuosi oli 2013.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitos oikaisusta. Tässä ko. uutinen (Yle.fi 13.7.):

"Video ilmiantaa Trumpin suhteet venäläisiin

CNN julkaisi keskiviikkona videon, josta käy ilmi presidentti Trumpin suhde venäläis-azerbaidžanilaiseen Agalarovin perheeseen. Videolla Trump illallistaa suvun jäsenien kanssa rennoissa tunnelmissa 2013. Aras Agalarov mainittiin sähköpostissa, jonka Donald Trump Jr. julkaisi tiistaina.
Illallisella on mukana myös viihdebisnesvaikuttaja Rob Goldstone, joka lähetti Trumpin pojalle, Donald Trump juniorille kesällä 2016 viestin, jossa hän kertoo "erittäin korkean tason arkaluontoisista tiedoista, jotka ovat osa Venäjän hallituksen tukea Trumpille". Trump on aiemmin sanonut, ettei hänellä ollut kampanjansa aikana yhteyksiä venäläisiin."

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

USAn, Venäjän, Pohjoiskorean, Suomen, ynnä monen muun maan ns. presidenttityyppiset johtajat ovat jokainen jollakin oudolla omalla tavallaan melko outoja. Mutta, Kiinan ei niinkään. Ehkä ei siis ole kovin hyvä isosti profiloitua. Suurta sotaloordi Trumppia eivät normaalit sanat riitä oikein arvioimaan. Varsin erikoinen lievästi sanottuna, mutta toisaalta, jotain ihmisiä yhdistävää hulluutta siinä jotenkin on, eikä ainakaan normi tekopyhä, paskiainen voi hyvinkin olla. Toivottavasti ei tapata kaikkia vaan rakentaa ;O

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Trump lienee kuitenkin tähän mennessä nähdyistä oudoista oudoin. Toivoa tosiaan sopii, että ei aiheuta todella suurta katastrofia.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Vaikea löytää ns presidentillisiä puolia - nähtäväksi jää kasvaako tehtävän vaatimiin mittoihin?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Mikään ei mielestäni viittaa siihen, että kasvaisi.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Jos tuota asiaa yrittä arvioida, niin mitä rikollista oli ollut, jos Trumpin leiri olisi saanut Clintoniin liittyvää epäedullista tietoa venäläisiltä, jos se vain olisi ollut totta? Muuttuisiko asia toiseksi, jos lähde olisi ollut suomalainen tai amerikkalainen. En näe näissä asioissa mitään eroa. Myöskään itse asiassa ei tietääkseni ole mitään rikollista, vai mikä siinä olisi ollut rikollista?

Arvelen, että presidenttikampanjoissa USA:ssa loanheitto on sitä tasoa, että tukijoukot kaivavat kaiken mahdollisen esiin vastapuolesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Yhteistyö vieraan vallan edustajan kanssa on se ongelma. Amrikkkalaisten lähteiden mukaan on arveltu, että kyseessä voisi olla maanpetos. Jää nähtäväksi, miten asia etenee. Kyse on presidentin tapauksessa politiikasta, ei niinkään juridiikasta.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi

Vihjailu syytteseen asettamisesta on helppoa, mutta on eri asia osoittaa lain pykälä mitä on rikottu. Maanpetos on tarkalleen määritelty perutuslaissa ja liitty lähinnä sotatilaan:Ei sovi tähän. Keskustelua ulkovaltojen edustajien tai kansalaisten kanssa ei ole ainakaan vielä millään lailla kielletty. Kuka tahansa, kansalaisuudesta riippumatta,voi tarjota vapaaehtoispalveluja (mm. tietoja) poliittisille kampanjoille. Jopa rikollisesti hankittua tietoa voi jakaa vapaasti, kunhan ei ole syyllistynyt itse rikokseen. Lainopillista analyysiä oheisissa linkeissä.

http://thehill.com/blogs/pundits-blog/the-administ...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #14

Antamasi linkki antaa viestin "Page not found"

"Washington Postin haastattelema lakimies Jeffrey Jacobovitz sanoo, ettei vaalikampanjoidessa ole sallittua saada apua vihamielisen vieraan vallan edustajalta.
-  Tässä saattaa ylittyä raja niin, että kyseessä on salaliitto vaalivilpin tekemiseksi tai salaliitto tiedon hankkimiseksi vihamielisen vieraan vallan edustajalta.
Jacobovitzin mielestä Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän salaliitosta olisi vaikea löytää raskauttavampaa todistetta kuin Trump Jr:n tänään julkaisema sähköpostikeskustelu.
Liberaalin Vox-verkkouutispalvelun haastattelema oikeustieteen professori Jens David Ohlin sanoo asian vielä suoremmin.
-  Tämä on järkyttävä tunnustus rikollisesta salaliitosta."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170711220025946...

Tässä siis amerikkalaiset lakiasiantuntijat käyttävät käsitettä salaliitto.

"Kuka tahansa, kansalaisuudesta riippumatta,voi tarjota vapaaehtoispalveluja (mm. tietoja) poliittisille kampanjoille. Jopa rikollisesti hankittua tietoa voi jakaa vapaasti, kunhan ei ole syyllistynyt itse rikokseen."
Tässä on linkki lakipykäliin, joka kumoaa väitteesi:
https://www.law.cornell.edu/cfr/text/11/110.20

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

En tunne amerikkalaista lainsäädäntöä, mutta Suomessa tuosta ei saa maanpetosta värkättyä. Arvelen, että oppositolla on niin kovat paineet, että kaikkea yritetään. Kyllä FBI:n johtajan erottaminen on paljon lähempänä rikosta.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi Vastaus kommenttiin #16

Presidentillā on täysi oikeus erottaa FBI:n pääjohtaja tai kuka tahansa presidentin nimittämä (senaatin hyväksymä) virkamies mistä syystä tahansa, tai ilman mitään syytā. Rikosta siitä ei saa tekemälläkään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #21

# 21

Vaikka niin mutta sellaisen asian tapahtuessa valtamedialla, ja suurella yleisöllä lienee oikeus pohdiskella tapahtuman motiiveja, seurauksia ja yhtymäkohtia muihin meneillä oleviin tapahtumiin.
Tehdä sitten haluamansa johtopäätökset.

No, siellähän ne puolueettomat tutkinnat nyt etenee ja syytteet aikanaan napsahtaa tai on napsahtamatta jos aihetta on.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #22

#22
On toki oikeus pohdiskella tapahtunutta. Suomessa vain jotkut pitävät tälllaista keskustelua jotenkin epätoivottavana. Trumpin kannatus meillä saattaa juontaa juurensa mm. siitä, että hänellä on varsin suoraviivainen kanta maahanmuuuttoasioihin tyyliin "rajat kiinni".

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #16

Tässä asiassa ratkaisee USA:n lainsäädäntö.
"Yhdysvaltojen lait kieltävät vastaanottamasta vaalikampanjaan rahaa tai muuta arvokasta apua vieraan vallan edustajalta."
http://www.ksml.fi/ulkomaat/CNN-Senaatin-tiedustel...

Tästä löytyy linkki lakitekstiin:
https://www.law.cornell.edu/cfr/text/11/110.20

Trumpilla oli niin kovat paineet päästä presidentiksi, että kaikkea yritettiin, mm. apua ulkomailta. Se on lainvastaista.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi Vastaus kommenttiin #39

Siteeraamasi lakiteksti koskee vaalien rahoitusta, ei kampanjointia. Henkilökohtaisten palvelujen suoritus ilman korvausta ei kuulu linkkaamasi lainkohdan piiriin, vaan on määritelty muualla
https://www.law.cornell.edu/cfr/text/11/100.74#.WW...

On absurdia väittää, että palvelujen yhteydessä välitetyt tiedot, vaikkakin mahdollisesti saajalleen arvokkaita, olisivat verrattavissa kampanjoille lahjoitetuille "things of value", kuten toimistotilojen tai kuljetuskaluston käyttöoikeus. Lainopillnen analyysi epätoivoisesta yrityksestä hämärtää ero käsitteiden välillä löytyy oheisesta linkistä
http://thehill.com/blogs/pundits-blog/the-administ...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #41

USA:n viranomaiset ratkaisevat asian. Kuten sanottu:

"Washington Postin haastattelema lakimies Jeffrey Jacobovitz sanoo, ettei vaalikampanjoidessa ole sallittua saada apua vihamielisen vieraan vallan edustajalta.
-  Tässä saattaa ylittyä raja niin, että kyseessä on salaliitto vaalivilpin tekemiseksi tai salaliitto tiedon hankkimiseksi vihamielisen vieraan vallan edustajalta.
Jacobovitzin mielestä Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän salaliitosta olisi vaikea löytää raskauttavampaa todistetta kuin Trump Jr:n tänään julkaisema sähköpostikeskustelu.
Liberaalin Vox-verkkouutispalvelun haastattelema oikeustieteen professori Jens David Ohlin sanoo asian vielä suoremmin.
-  Tämä on järkyttävä tunnustus rikollisesta salaliitosta."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170711220025946...

Ota yhteyttä professori Jens David Ohliniin ja lakimies Jeffrey Jacobovitziin, kerro että he esittävät absurdin väitteen. He varmaankaan eivät tiedä mitkä lainkohdat pätevät tässä tapauksessa ja arvostavat antamaasi oikeita lain kohtia antamaasi konsultointia.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi Vastaus kommenttiin #42

Ei minun sitä tarvitse heille esittää, kyllä he itsekin tietävät puhuvansa palturia, ehkä saadakseen julkisuutta ja nostaakseen asemaansa demokraatien keskuudessa. Lininkittamäni lain kohta on yksi lause: "The value of services provided without compensation...is not a contribution." On melkoista saivartelua väittää, että sana "not" ei kuulu lauseeseen.
Jos vielä haluat jatkaa tapaasi argumentoida vetoamalla auktoriteetteihin, ehdottaisin että Jonathan Turleyllä on moninkertaisesti enemman painovoimaa kuin ehdottamillasi politrukeilla.
P.S. Turley on demokraatti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #43

Hyvä, että tiedät näiden lainaamassani artikkelissa esiintyneiden juristien motiivit noinkin tarkkaan. Ota nyt kuitenkin yhteyttä heihin ja kerro kuinka röyhkeästi he lukevat väärin lain kohtaa, joka kertoo Trump juniorin toimineen lainvastaisesti. Ehkäpä he hyvinkin ottavat onkeensa kun neuvot heitä ja ilmoitat tietäväsi, että he ovat palturia puhuvia politrukkeja ehkä saadakseen julkisuutta.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi Vastaus kommenttiin #44

Lakimiesystäväni juttu: Kysymys- Mistā tietää että lakimies alkaa valehdella?

Vastaus: Hän avaa suunsa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #45

Onko tällä kertomallasi kaskulla yhteyttä seuraaviin uutisiin:
"Trump aikoo heti ensi viikolla tehdä merkittäviä muutoksia henkilökuntaansa, kertoo The Wall Street Journal -lehti (WSJ).Harkinnassa on lehden mukaan esimerkiksi twiittien tarkastuttaminen lakimiehillä ja useiden läheisten neuvonantajien vaihtaminen. Lakimiehet tarkastaisivat ehdotuksen mukaan etukäteen, pitääkö Trumpin twiittejä muokata. Idea on rakentaa systeemi, jossa twiitit ”eivät mene suoraan presidentin päästä ulos universumiin”."
"Trump harkitsee myös ulkopuolisten asianajajien palkkaamista Venäjä-tutkinnan takia."
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005230563.html

"CNN: Myös Trumpin asianajaja palkkasi asianajajan Venäjä-tutkinnan takia." "Yhdysvalloissa myös presidentti Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen on palkannut asianajajan Venäjä-tutkinnan takia. Cohen kertoi asiasta uutiskanava CNN:lle"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170617220021465...

"Trumpin asianajaja CNN:lle: Trump ei tiennyt poikansa venäläistapaamisesta"
http://www.ksml.fi/ulkomaat/Trumpin-asianajaja-CNNlle-Trump-ei-tiennyt-poikansa-venäläistapaamisesta/1014353

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #45

#45
Juttu sopii hyvin emävalehtelija-Trumpia koskevaan blogikeskusteluun.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

www.politifact.com antaa parhaan tausta-aineiston pohdinnalle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pääasia että tekee järkeviä päätöksiä kuten jättäytymisen pois typerästä Pariisin ilmastosopimuksesta. Ainakin sai jotkin ihmiset näkemään miten järjettömillä keinoilla ilmastonmuutosta yritetään muuttaa. Vielä kun saisi ihmiset ajattelemaan vapaakaupan riemuja Naftan kautta ja vastaavaa toimintaa Euroopan ja Afrikan välillä niin parempi tulisi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tämän päätöksen järkevyydestä on vähintään kahdenlaisia näkemyksiä. Ja vaikka se tulkittaisiin järkeväksikin, voidaan sanoa, että sokeakin kana voi löytää jyvän.

Petteri Hiienkoski

Valtamedia ei antanut todenmukaista kuvaa USA:n presidentinvaaleista eikä maan poliittisesta ja yhteiskunnallisesta tilanteesta, mikä tietenkin ilmeni siinä, että vaalitulos oli niin monille valtava yllätys. (https://shorensteincenter.org/news-coverage-2016-g...)

Mutta aivan sama asenteellisuus ja yksipuolisuus vaivannut uutisointi senkin jälkeen. (https://heatst.com/culture-wars/harvard-study-reve...)

Linkit ovat Harwardin yliopiston tutkimuksiin, joista on uutisoitu myös valtamediassa. Mutta mitään ei ole opittu. Esim. Trumpin twiiteistä valtaosa käsittelee sitä mitä hän presidenttinä tekee, mutta valtamedia uutisoi niistä vain noin neljännestä, josta se saa Trump-vastaiseen agendaansa otsikoita tai muuten vedeltyä herneitä nenäänsä.

Miten vääristyneen ja harhaanjohtavan uutisoinnin perusteella voisi tehdä todenmukaista arvioita Trumpista, tämän agendasta ja politiikasta?

Kymmenet miljoonan amerikkalaiset tietävät valtamedian korruptoituneen ilman Harward-tutkimuksiakin. Sen takia kai Trumpiin luotetaan enemmän kuin mediaan ja kongressiin.

Saamme toki muodostaa mielipiteemme amerikkalaisen vasemmiston hapattaman valtamedian haluamalla tavalla esim. seuraamalla YLE Uutisia. Jos haluamme muodostaa todenmukaisemman ja tasapuolisemman kuvan, kannattaa kuitenkin seurata vähän muutakin esim. Fox-uutisia jonka Trump-uutisointi Harwardin tutkimuksen mukaan on melko tasapuolista.

Kirjoituksessani mediakuplasta (1.6.2017) käsittelin uutisoinnin vääristymää ja sen aiheuttamaa uhkaa yhteiskuntarauhalle. Lopussa liuta linkkejä, jotka selventävät ilmiötä ja sen laajuutta. http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Uutisointi on aina valikointia ja tulkintaa. Perusasenne kohteeseen tietenkin vaikuttaa myös. Voisi myös sanoa, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Mutta kyllä nykyisin käytettävissä olevista Trumpin twiiteistä saa sen kuvan, että - rahvaanomaisesti ilmaisten - kaikki ei ole kotona. Jos siellä on vaikka toinen mokoma "tavanomaista" presidentillistä tekstiä "vasemmistomedian hapattaman" vastapainoksi, niin arvelen, että ei se voi koko kuvaa miehestä toiseksi muuttaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eihän siinä varmasti mitään rikollista ole ollut jos Trump olisi jotain salaperäistä tietoa Cintonista olisi venäläisiltä saanut, mutta olisiko ollut sopivaa. Palataan 80-luvun alun Suomeen, tuskin suomalaisten, ei edes kepun jäsenistön enemmistö, hyvällä katsonut, kun Kremlin kehotuksesta, kepun K-linja Väyrysen johdolla yhdessä idänviennin vuorineuvosten kanssa pyrkii saamaan Suomen tasavallan presidentiksi Kekkosen jälkeen alkoholisoituneen Ahti Karjalaisen

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei tuo kepulaisten touhu yhtään sen hyväksyttävämpää ollut kuin Trumpinkaan. Tosin Suomi oli Karhun kainalossa, mutta Trumpin Amerikka ei.

Petteri Hiienkoski

Trump esitti viimeisimmässä haastattelussaan epäilyn siitä, että olisi ollut Putinin suosikki. Tämä on ollut Clintonin kampanjassaan levittämä väite, mutta onko se totta?

Trump ei suinkaan ole ainoa, joka tätä väitettä on epäillyt. Varsin monet tosiasiat puhuvat sen puolesta, että Clinton pikemminkin oli Putinin suosikki.

Asiaa kannattaa vakavasti ja ennakkoluulottomasti miettiä todennettavissa olevien faktojen valossa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ainoa tuntemani uutislähde, jossa on väitetty Clintonin olleen Putinin suosikki on Trump itse. Tämän oletuksen hyväksyminen tarkoittaisi sitä, että kaikki uutiset venäläisten tuesta Trumpin kampanjalle olisivat valeuutisia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 13

Trumpin oman ilmoituksen lisäksi ainoa kuulemani väite niistä juuri esittämistäsi varsin monista tosiasioista ja todennettavista olevista faktoista on oma kommenttisi.

Koska mulle juuri äsken omassa blogissasi annoit banaania vaikka tein mielestäni palveluksen kertomalla ettei kannata hölmöillä väittämällä ihan sellaista mitä ei pysty tosiasiaksi osoittamaan.
Olisit tyytyväinen että joku sen sulle vaivautuu kertomaan. Ennenkuin isompaa vahinkoa tapahtuu.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

90% prosenttia venäläisistä pitää Trumpia pätevänä virkaansa.Seuraavalla sijalla on Israel 55%.Muut menevätkin sitten pakkasen puolelle.Geopoliittisesti voisi kuvitella eteläkorealaisten suosivan Trumpia.Kun vertaa maan lukuja Obaman ja Trumpin välillä,niin ne ovat murskaavat Obaman hyväksi.Tiedot ovat tutkimuslaitos PEW sivuilla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vakuuttavia lukuja. Mikä lienee Trumpin gallup-kannnatus kotimaassa?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tämä saattaa olla kinkkinen juttu Putinille. Mitäs jos Trump saa kenkää USA:n presidentin virasta vielä tämän vuoden puolella. Trump ehtii sinä tapauksessa vielä hyvin Venäjän presidentinvaalitaistoon mukaan. Noilla kannatusluvuilla Putin saisi tosi pahan haastajan. Tokihan siinä voisi käydä niin kuin Putinin lähipiirissä on käynyt tämän tästä viime vuosina, että tuoni korjaa pyytämättä ja yllättäen korkeassa virassa olevan tai sellaiseen pyrkivän.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #48

"Trumpin toimet presidenttinä hyväksyy mielipidemittauksen mukaan 36 prosenttia amerikkalaisista" (IS 16.7.17)

Eli ne, jotka veikkaavat Trumpille toista kautta, saanevat tarkistaa veikkaustaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #49

On aika poikkeuksellista, että Trump on kotimaassaan historiallisen epäsuosittu, näin nopeasti ei kukaan hänen edeltäjänsä ole tullut epäsuosituksi mutta Venäjällä hänen kannatuslukunsa huitelee 90 prosentissa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #50

Tuo 90 prosentin kannatus kertoo omaa sanomaansa siitä, että Venäjän johdolla oli intressiä tukea Trumpia. Luku sinänsä ei välttämättä ole aito, mutta osoittaa, mitä johto halusi todistaa kansan mielialoista.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Sarjassa "Uuno Turhapuro" saatavilla tähän asti: Uuno Turhapuro ja Presidentin Vävy; Uuno Turhapuro ja Presidentin Poika; Uuno Turhapuro ja poliisipäällikkö Tulonen; Uuno Turhapuro ja salaperäinen Armeijan Mies; Uuno Turhapuro Neuvostoagenttina; Uuno Turhapuro ja Mafian velat; Uuno Turhapuro ja Presidentin Vävyn Mafian velat; Uuno Turhapuro ja Infosoturit; Uuno Turhapuro ja Vaalikoneiden Salaisuus; Uuno Turhapuro vs. CNN; Uuno Turhapuron Poika leikkii Patrioottia; Uuno Turhapuron Nuorempi Poika; Uuno Turhapuro ja Salaperäinen Kättely; Uuno Turhapuro Syyriassa; Uuno Turhapuro ja Arabien Arvoitus; Uuno Turhapuro Puolassa; Uuno Turhapuro vs. Rosa Klebb; Uuno Turhapuro vehkeilee jälleen.

Uuno Turhapuro palaa seikkailussa Uuno Turhapuro Muslimiveljeskunnan jäljillä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Outoa on, jos Trumpin poika tukeutuu venäläisiin taatakseen vaalivoiton isälleen. Sitä hän uskottavasti ainakin yritti, isänsä käskystä tai ei. Poika joutuu tästä synnistä ristille, itse "jumala" Trump ei. Sanoja kyllä riittää selittämään vastuuntunnoton toiminta pelkäksi pelleilyksi, vaikka vahinko on taattu. Jos Suomessa joku toimisi samoin, olisi henkilön uskottavuus ja poliittinen ura takuuvarmasti ohi. Venäjä voi aika ajoin pyrkiä sanelemaan toimintamalleja Suomellekin, muista puhumattakaan, mutta niin tekee myös esim. EU. Trumpin toilauksessa "apua" etsittiin itse venäläisten suunnalta oman maan kansalaista vastaan kun CIA ei ollut käytettävissä. Tällä tavalla toimien vaarallisesta tulee aina vain entistä arvaamattomampi ja vaarallisempi. Trumpilla on nyt syynsä pelätä että Venäjä vie kohta häntä kuin haluaa. Kiristää toimimaan haluamallaan tavalla tietoihinsa turvautuen. "Sitä saa mitä tilaa."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sanoisin,että suomalaisen valtamedian ahdinko syvenee päivä päivältä, kun USA:n senaatti ei virkasyytteen kautta saa erotettua Trumpia virastaan millään ilveellä.

Täällä kaukana Pohjolassa tiedetään, että maalla on väärä presidentti. Eikö kukaan siellä USA:ssa lue suomalaisia lehtiä tai katso Ylen ohjelmia ?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#25
Valtamedia juhlii, kun on näin mehevä uutiskohde - monien käsityksen mukaan pelle - käsillä twiittailemassa harkitsemattomia joka päivä.

Trumpin epävakaa politiikka heijastuu tänne Eurooppaankin - siksi asia kiinnostaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#25
Tässä vielä hiukan suomalaisen valtamedian näkemyksiä Trumpista:

"Näkökulma: Jos valeuutiset vaivaavat Trumpia niin paljon, miksi hän itse valehtelee koko ajan? Trumpille on ollut kova isku, kun poliitikkona hänen virheelliset ja epäloogiset väitteensä onkin teilattu suoraan, kirjoittaa Markus Tiittula". (IL 14.7)
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170714220026484...

Jorma Lehmonen

Mikä halvatun ahdinko syvenee ? Hra Pihlantohan nyt vallan on innostunut. Otsikkohan on suoraan kuin Seiskasta:" Köyhä,rampa,sokea kaatui sirkkeliin ja sai syövän !"

Nämä punaniskat jotka äänestivät Trumpin presidentiksi eivät ole muuttaneet mieltään vaikka Suomen "vapaa" lehdistö YLE:n johdolla kuinka päinvastaista tahansa rummuttaa. Trump on amerikkalaisten itselleen äänestämä presidentti meillä suomalaisilla sen paremmin kuin muillakaan vieraan valtion kansalaisilla ei ole siihen mitään syytä puuttua. Seuraavat presidentin vaalit sitten näyttävät kuinka paljon he Trumppia arvostavat.

Tämä Trumpille vihamielinen lehdistö jatkaa rummutustaan eikä halua vieläkään hyväksyä vaalin tulosta

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sikäli mikäli republikaanit suostuvat vajoamaan syvyyksiin Trumpin imussa eivätkä hae parempaa ehdokasta.
Vihasin Trumpia jo silloin,kun hän työnsi rahaa demokraattien vaalikoneistolle.Aiheen tähän antoi n 10 vuotta sitten Ylellä näytetty dokumentti Trumpin ja paikallisten skottien kahnauksesta miehen golfkentän ulkopuolella.
Koko koulukiusaaminen alkoi siitä,kun hän eräänä päivänä oivalsi paikallisten asunnot liian rumiksi kentällä vierailevien silmille.Toivottavasti saamme uusinnan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Hyvin otsikko näkyy purreen, kun hra Lehmonenkin vaivautui kirjoituspuuhiin.

Trumpin gallupkannatus on laskenut koko ajan, joten kyllä moni on antamaansa ääntä jo katunutkin.

Euroopassa ja muuallakin maailmassa on täysi syy puuttua Trumpin tekemisiin ja sanomisiin, sillä noin suuren maan politiikka heijastuu meillekin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Katainen tokaisi aikanaan Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa, että ”politiikan tekeminen on kivaa” ja elokuussa 2012 Kouvolassa ”pääministerinä oleminen on kivaa”. Hänellä oli ”kivaa”, mutta kansalla on valtion jättimäiset velat huomioon ottaen vähemmän kivaa.

Trumpin kehonkielestä päätellen hänellä on tuskin nyt presidenttinä ”kivaa.” Verkko tuntuu kiristyvän kaiken aikaa. Siinä eivät auta miljardit, kun Senaatin tiedustelukomitea ym. edistyvät tutkimuksissaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Bisneksen tekeminen oli Trumpille kivaa,kun omistaja-johtajan sana oli laki. Politiikassa ei suita niin vain tukitakaan ja metsä vastaa vähintään samalla mitalla kuin sinne twiitataan. Kauhea paikka kun sanaa ei uskota.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jyrki Katainen vastaa komissaarina EU:n ja samalla Suomen työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä.

En ole kuullut kenenkään vaativan hänen eroaan. Ilmeisesti tehty työ puhuu puolestaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tuskin Kataisen tilalle yhtään parempaakaan löytyisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Kivaa, että visionääri Katainen suostui lähtemään Brysseliin niin ettei ketään huonompaa suomalaista poliitikkoa tarvinnut sinne määrätä.

P.S. Maahanmuuttajia EU-maat ovat jo kivasti saaneetkin, mutta Suomen osuus, 1,8 miljoonaa ihmistä, on vielä saavuttamatta. Tällä maahanmuuttajien määrällä Katainen kaavaili maamme lähtevän taloudelliseen nousuun.

No, onhan tässä vielä pari vuotta aikaa vision toteuttamiseksi Kataisen aikataululla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset