Lokari

Hurja Donald tarttui coltiin

Presidentti Donald Trumpin viimeaikaiset toimet tuovat mieleen Villin Lännen tarinan: Hurja Bill Hichcock ratsastaa kaupunkiin ja palauttaa järjestyksen ampumalla kuoliaaksi muutaman pahiksen. Sen jälkeen hän saa juoda viskinsä rauhassa.

Trumpin ensimmäiset toimet presidenttinä epäonnistuivat pahasti. Muslimien maahantulokielto kuivui kokoon tuomarin päätöksellä ja Meksikon muuristakaan ei ole enää puhuttu. Lisäksi Trumpin ja hänen lähipiirinsä Venäjän suhteita on ryhdytty tutkimaan. Presidentin jatkuvat valheet ovat paljastuneet, ja hänen maineensa on murentunut entisestään. Yhä useampi alkoi pitää häntä tyhjän puhujana ja pellenä.

Vaikuttaakin tosiaan siltä kuin Trum olisi ottanut strategiaansa mallia Villin Lännen folkloresta: nyt oli korkea aika palauttaa arvostus vetämällä kuudesti laukeava esiin. Syyriaan roiskaistiin tukku ohjuksia ja Afganistaniin pudotettiin "kaikkien pommien äiti". Jatkoa uhkaa seurata, jos Pohjois-Korea rohkenee tehdä ydinkokeen. Yhdysvaltalainen laivasto-osasto höyryää jo kohti Korean niemimaata. Pohjois-Korea on puolestaan ilmoittanut olevansa valmis sotaan.

Nyt jännitetään kaikkialla, sylkäiseekö Kim Jong-un Trumpin viskilasiin suorittamalla ydinkokeen. Lauantaina 15.4. on ehkä todennäköinen päivä, sillä silloin on Pohjois-Korean johtajan isoisän syntymästä kulunut 105 vuotta.

Kaksi jääräpäistä revolverisankaria ovat napit vastakkain. Sivulliset joutuvat kasvavalla levottomuudella odottamaan, mitä tuleman pitää – eikä kukaan pääse kaadettujen saluunan pöytien taakse piiloon. Toivottavasti Kim ei uskalla vetää. Varsinkaan Trumpin osalta toiveet maltista eivät ole korkealla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Colt 45 voittaa aina nallipyssyn.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Siksipä Trump on niin itsevarma.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiina painostaa takuuvarmasti Kim Yong Un:ia hyvinkin voimakkaasti luopumaan ohjuskokeesta. Jopa omalla sotilasvoimallaan, todennäköisesti.

Joten on mahdollisuuksien rajoissa, ettei Pohjois-Korea suorita ainakaan ydinkoetta juuri nyt. He voivat sen laistaa ilman kasvojen menetystä, koska eivät ole sellaisesta varmuudella maininneetkaan.

Mutta aika lailla fifty/sixty on tilanne.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Pohjois-Korea teki ohjuskokeen, mutta ohjus räjähti heti laukaisun jälkeen. Olisiko USA:n hakkereilla sormensa pelissä?

Trumpin ei nyt tarvitse puuttua asiaan, sillä kyseessä ei ollut ydinkoe. Hän ei ole ottanut asiaan kantaa, mikä vaikuttaa pahaenteiseltä. Ovatko ehkäisevän iskun valmistelut kuitenkin jo käynnissä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuohon hakkeriteoriaan en usko lainkaan. Se on niin utopistinen, ettei sitä tarvinne edes perustella.

Mutta mitä Trumpiin tulee, niin kukaan ei todellakaan voi tietää mitä hän aikoo. Eikä kukaan oikein pysty hahmottamaan tällä hetkellä missä määrin hän voi toteuttaa omia itsenäisiä päätöksiään.

Jos USA iskee Pohjois-Koreaan, niin minne siellä? Mikä on iskun välitön saavutus ja päämäärä? Pieni huitaisi ei aiheuttaisi kuin ongelmia. Valtio pitäisi efektiivisesti tuhota kokonaan. Tuo on "kinkkinen" ongelma ja lainausmerkeissä oleva ilmaisu viittaa myös tiettyyn valtioon.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #16

Se onkin uskon asia.

Arvaamattomuus on Trumpin tavaramerkki ja strategia. Niin on ollut Putininkin.

En ole sotilasiantuntija, mutta ydinasetehtaita ja laukaisupaikkoja kaiketi tavoiteltaisiin ydinohjelman viivästyttämiseksi. Mutta seuraukset tietysti askarruttavat jopa Trumpia.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #16

#16

Tässä hiukan hakkeriteoriaa, tarkoitan -käytäntöä:

"Yhdysvallat on kolmen viime vuoden aikana pyrkinyt järjestelmällisesti vahingoittamaan Pohjois-Korean ohjuskokeita kyberiskuilla. Toimet ovat onnistuneet siinä määrin, että useat laukaisut ovat päättyneet räjähdyksiin jo alkumetreillä." (IltaLehti 17.4.)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiinalla on naapurina tosiaan suuri intressi rauhoitella/uhkailla P-Koreaa.
Kim on kuitenkin ilmoittanut, että maa on valmis sotaan. Mutta toivotaan, että hän pidättäytyy kokeesta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

USA:n presidentti Ronald Reagan tarttui colttiinsa, neuvostoliitto kaatui ( Berliinin muuri ) .

Aika näyttää olisiko presidetti Donald Trumpin veto nopeampi, ilmeisesti Koreat tulevat yhdistymään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Zbignew Brezinskin mukaan Yhdysvallat oli aktiivinen Mujahedin kouluttaja, rahoittaja ja aseistaja jo Carterin aikaan. Näitä siis koulutettiin jo ennenkuin NL saapui Afganistaniin.
Ja Afghanistanin sota oli se Colt, joka murensi Neuvostoliiton.
Berliinin muurin kaatuminen oli 'vain' tämän murenemisen tuote.

Henry

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Neuvostoliiton murenemiseen oli monia syitä - Afganistanin sota oli varmasti yksi niistä. Voinee myös sanoa, että sosialismiin nojaava järjestelmä kaatui omaan mahdottomuuteensa. Se hävisi myös talouskilvan lännen kanssa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Revolveritaisteluissa voitti nopein ja tarkin.

Toivotaan kuitenkin, ettei Trump vertaudu kenraali Custeriin, joka tapatti miehensä Little big hornissa. Intiaanit voittivat taistelun, mutta hävisivät siitä huolimatta sodan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Little_Bighornin_tai...

Näin kävisi Pohjois-Koreassakin.

Ikävä kyllä se taistelu saattaisi levitä OK: Corralin tulitaisteluksi, jossa kaikki ampuivat kaikkia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tombstonen_taistelu

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Trumpin ongelma Pohjois-Korean suhteen on melkoinen. Jos Kim saa jatkaa puuhiaan, hän uhkaa ennen pitkää ydinaseella. Jos sinne tehdään ehkäisevä isku, konflikti voi eskaloitua arvaamattomasti. Suurvalloilla Kiinalla ja Venäjällä on siellä omat intressinsa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

USA ampui Mainilan laukaukset Syyriaan mutta onko nyt tultu aikaan jossa Kiinan sana riittää estämään saman Pohjois-Koreaan.
Onko USA menettämässä hegemonian?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

USA on nimenomaan pyytänyt Kiinaa painostamaan Pohjois-Koreaa ja tämänhetkisen tilanteen valossa vaikuttaa siltä, että se on tuottanut tulosta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#10
Mikään ei mielestäni viittaa siihen, että Kiina olisi hillinnyt Trumpia. Se olisi nähty vasta sitten, jos P-Korea olisi tehnyt ydinkokeen eikä USA olisi tehnyt uhkaamaansa iskua.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kiina on varmaan koettanut parastaan tuntien USAn herkän aseiden käytön.
Onhan aseet jokaiselle amerikkalaiselle oikeus toisin kuin kiinalaisille.
Kiinan suurin rauhantyö on Kiinanmuuri.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Sotapäällikkö Trumpille pitää järjestää roomalainen triumfi, kävi Koreassa nyt niin tai näin.

Trump on ottanut hallintomallinsa ja strategiansa muinaisesta Roomasta ja amerikkalaisen kirjailijan John Williamsin hienosta historiallisesta romaanista Augustus (suom 2107), olipahan hän sitten omakohtaisesti lukenut teosta taikka ei.

Trump haluaa palauttaa kunniaan paitsi muinaisten roomalaisten niin kutsutut hyveet myös sukukeskeisen hallitsemistavan sisäisine jännitteineen ja senaatin kanssa syntyvine ristiriitoineen. Augustuksellakin oli ongelmia tyttären suhteen. Rooman keisarikunnan valossa tulkittuna Trumpin näennäisessä sotilaallisessa epäjohdonmukaisuudessa tai niin sanotuissa vaihtoehtoisissa faktoissa ei ole mitään uutta tai erikoista. Sellaista se oli jo Augustuksen aikaan, Williamsin kirjeromaanin mukaan.

Annettakoon Trumpille se mitä hän hakee, eli triumfi, lat. triumphus, ja triumphatorin arvo. Jos triumfia ei käytännön syistä voi pitää Roomassa, pidettäköön se sitten Hampurissa, jonne Trump joka tapauksessa tulee kesällä. Sitten vedetään seppelöityä Trumpia vaunuissa pitkin Reeperbahnia ja palvotaan Ivankaa jumalattarena. Viime mainittu ei voi olla liikaa pyydetty, jos tällä tavalla Trump saadaan toimimaan maailmanrauhan ja luonnon monimuotoisuuden kannalta suotuisalla tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset