Lokari

EU-Junckerin madonluvut

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker varoittaa EU-maita Schengen-alueen alasajosta (Taloussanomat 15.1.). Hän on ennenkin heristellyt sormeaan jäsenmaiden suuntaan.

Moni jäsenmaa on aloittanut tilapäiset rajatarkastukset Schengen-alueen sisärajoilla, mikä romuttaa Schengenin idean eli ihmisten vapaan liikkuvuuden. Juncker hehkuttaa, että se joka tappaa Schengenin, hautaa lopulta myös sisämarkkinat. Tähän voisi heti sanoa, että kyseessä ei ole yksittäinen "se joka", vaan näitä hautausurakoitsijoita on jo nyt liikkeellä useita.

Juncker maalailee viestinsä tueksi lisää piruja seinälle. Rajatarkastusten palauttaminen ei ainoastaan synnyttäisi tuntikausien jonoja Schengen-alueen sisärajoille, vaan maksaisi EU-maille jopa  kolme miljardia euroa.

Tuskinpa laillisten rajanylittäjien papereiden silmäily isompia jonoja aiheuttaa, mutta tietenkin tämä voidaan EU-byrokratialla saada haluttaessa kuinka takkuiseksi tahansa. Eräs tällainen sääntö määrää, että kaikki on tarkastettava tasapuolisesti ilman mitään profilointia, joka nopeuttaisi laillisesti liikkeellä olevien rajanylitystä.

Kolme miljardia on monissa EU-kuvioissa ollut aikaisemmin pikkuraha, eikä se liian suuri hinta ole nytkään, jos näin saadaan hallitsematon pakolaistulva hallintaan. Junckerin mukaan Schengen-alueen alasajo tekisi jopa euron hyödyttömäksi – "eurossa ei olisi enää mitään järkeä".

On vaikea yhtyä tähän uhkakuvaan, jolla Juncker yrittää pelotella euromaita. Jos eurosta on todella hyötyä esimerkiksi euromaiden välisessä kaupankäynnissä, eivät hyödyt rajatarkastusten palauttamisesta mihinkään katoaisi. Ja moni voisi tähän sanoa, että jos on valittava euron ja rajojaan hallitsemaan pystyvän Euroopan välillä, euro saa mennä.

Junckerin purkaus osoittaa, että paniikki alkaa vallata komission. Hän on todennut olevansa kyllästynyt EU:n jatkuvaan arvosteluun ja hänen mittansa alkaa olla täynnä. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että arvostelu olisi aiheetonta. EU on sekoillut monissa asioissa varsin pahasti – viimeksi juuri ulko- ja sisärajojen valvonnassa. Juncker pääsi tosin näpäyttämään pakolaiskiintiöitä koskevassa asiassa jäsenmaita siitä, että ne eivät noudata aina päätöksiä, joita ovat itse olleet EU:ssa tekemässä. Tämä on kuitenkin pieni yksityiskohta. Suomi on toki toiminut tässäkin mallioppilaan roolinsa mukaisesti.

Juncker on ilmeisesti sitoutunut liian sokeasti EU-idealismiin – vapaan liikkumisen lisäksi muun muassa yhteisön tiivistämiseen. Molemmat tuntuvat kuitenkin olevan vastatuulessa. Junckerin ja komission pitäisi muistaa, että jos EU ei tyydytä jäsenmaita, kansallisvaltioajattelu valtaa alaa ja maat alkavat livetä EU:n tavoitteista – vaikka ovat itse olleet niitä aikoinaan asettamassa.

Komissiolla ei voine olla täysin omaa agendaa EU:n tulevaisuutta koskevissa asioissa, vaan EU-maat sen lopulta ratkaisevat. Ja näyttää siltä, että jäsenmaat tekevät sen omien kansallisten etujensa pohjalta – eivät idealistisen EU:n edun nimissä, jota Juncker tuntuu ajavan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Junkkerilla murheita riittää:

"Hollannissa järjestetään huhtikuussa kansanäänestys, joka voi vesittää EU:n ja Ukrainan yhteistyösopimuksen toimeenpanon. Viime kädessä kansanäänestyksessä on kyse Hollannin sisäpolitiikasta ja EU-vastaisten voimien vahvistumisesta. Äänestys järjestetään euroskeptikkojen kansalaisaloitteesta."

"EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on varoittanut hollantilaisia "Euroopan laajuisesta kriisistä", jos he äänestävät sopimusta vastaan. Junckerin mukaan Venäjä saisi sopimuksen vesittyessä Ukrainan yhä vahvemmin kainaloonsa."

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/hollan...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Junckerin ainoat aseet taitavat onneksi olla varoittelu ja pelottelu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tässä lisää Junckerin ja EU-komission murheita ja vaatimuksia:

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/01/14/ko...

1) Pelkääkö Junckerin johtama EU-komissio dominoteorian toteutumista: brexit, grexit, fixit...muut exit;
2) Tämäkö on EU:n avoimuutta ja demokratiaa parhaimmillaan;
3) EU alkaa pian muistuttaa mielipiteenvapaudeltaan N-liittoa ja Pohjois-Koreaa;
4) Mihin tällä pyritään?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Juncker pelkää jokaista EU:ta hajaannuttavaa muutosta ja koettaa taistella niitä vastaan. EU muistuttaisi nykyistä selvemmmin NL:iittoa tai P-Koreaa, jos komissiolla olisivat diktaattorin valtuudet. Demokratia on tässä kyllä unohtunut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PP-#3. Velkakriisi vie EMUa kohti liittovaltiota. Euron loppu on myös EU:n loppu. Capital Economics: Euron loppu hyödyttäisi kaikkia. EMUn hajoaminen olisi yhtiön mielestä hyvä ja tervehdyttävä uutinen Euroopan talousnäkymille.
Paluu omiin valuuttoihin olisi kaikille parasta.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/08/0...

*Tätä tarkoittaisi euron hajoaminen.
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2011/09/04/t...

*Näin alkaa euron loppu:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2011/08/14/n...

*Saksalaisvaikuttaja: Suomen pitäisi erota eurosta:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/08/30/...

Mitä ajatuksia nämä herättävät?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun puhuja on tietoinen siitä, että hän ajaa vääriä asioita, yksi varmimmista tunnusmerkeistä on selvästi virheellisten argumenttien käyttö. Väite siitä, että rajatarkastukset romuttaisivat sisämarkkinat on juuri tällainen. Ja tosiaan, rajatarkastuksista aiheutuvan kolmen miljardin lasku, pitipä se sitten paikkansa tai ei, ei romuta sisämarkkinoita, kuten eivät rajatarkatuksetkaan. Se 3 miljardia on todellakin pikkuraha turvapaikanhakijavyöryn aiheuttamiin kustannuksiin verrattuna. Pelkästään Suomeen viime vuonna tulleiden turvapaikanhakijoiden vuosikustannukset ovat tiettävästi jokseenkin tuon suuruiset. Ja jos oikein muistan, EU maksaa juuri tuon summan lunnaina Turkille, jotta Turkki vähän hillitsisi sen kautta tulevaa turvapaikanhakijatulvaa. Kyse onkin mitä ilmeisimmin aivan muusta. Junckerin on hyvin vaikeaa myöntää EU:n jokseenkin täydellinen epäonnistuminen niin rajojen valvonnassa kuin maahanmuuttopolitiikassakin. Vielä vaikeampaa hänen on myöntää, että niissä täytyy tehdä jyrkkä käännös. Ja ilmeisesti kaikkein vaikeinta hänelle on ryhtyä tekemään se, mitä tehdä täytyy, eli ryhtyä tosissaan huolehtimaan siitä, että EU:n ulkorajat saadaan pitäviksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Juuri näin on asianlaita. Olisi siis syytä saada Junckerin tilalle joku toinen, joka ei ole hirttäytynyt EU-idologiaan, ja joka näkisi tosiasiat sekä osaisi toimia niiden vaatimalla tavalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PP.#7. Kannatetaan, olen täysin samaa mieltä. Ketä tilalle? Ja mistä maasta?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #24

Ei aavistustakaan. Mutta joku realisti, joka ei ole sokeutunut EU-ideologian edessä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #26

Ihan näin hihasta ravistettuna, kannattaisiko katsoa Tsekin tasavallan suuntaan? Vanhaa Euroopan ydinaluetta, mikä näkyy kulttuurissa, ja historia näkyy opettaneen runsaan annoksen poliittista realismia.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #27

Miksei sieltäkin, mutta pääasia on, että henkilöllä ovat tarvittavat ominaisuudet. Pelkään vain, että seuraaja tullaan valitsemaan samasta eurouskovaisten seurakunnasta kuin ennenkin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

Tosiaankin realisti ja joka ei ole sokeutunut EU-ideologian ja sen petkuttavan eliitin seireenipuheiden edessä. Jolla on jalat maassa eikä pää EU-"pilvessä".

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Poimitaanpa tuosta ylimmästä linkistä yksi kappale:

"Euroopan komissio tutkii paraikaa Luxemburgin italialaisen Fiatin rahoitusyhtiölle sekä yhdysvaltalaiselle Amazonille antamia verohuojennuksia, joiden se epäilee olevan EU:n yhdenvertaisuusperiaatteen vastaisia. Komission toimien uskottavuutta vähentää kuitenkin selvä jääviysongelma, sillä sen puheenjohtajaksi vastavalittu Jean-Claude Juncker toimi Luxemburgin pääministerinä vuosina 1995–2013. Pääministerinä Juncker ei ole voinut olla tietämätön esimerkiksi maansa veroviranomaisten ennakkoveropäätösten laadinnasta."

Kaksi muuta linkkiä ovat tyhjiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tekstit avautuvat näin: 1)Käytä sivun hakukonetta(sininen) +paina. 2)Syötä hakusanat: Jean Claude Juncker kaikki puheenvuorot. 3)HAE+paina -tekstit avautuvat luettaviksi. Toimii!

http://arnokotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/puheenai...

http://veramiettinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/puhe...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ultra Bra: Ampukaa Komissaarit, Nuo Hullut Koirat! Lyrics

This song is performed by Ultra Bra.

"Piikkilangat siirretään rajoille Afrikan ja Aasian
Pois, pois tieltä ylikansallisen pääoman
ei ole ruoho enää vihreätä missään
kun aidatkin ovat iäksi kadonneet

Kehut olevasi aidosti eurooppalainen
omasta mielestäsi sinulla on charmia
tuot tänne mukanasi kuitenkin vain pelkkää harmia
kun ajelet mustalla autolla kuuntelemaan jazzia

Ampukaa komissaarit, nuo hullut koirat
he rakentavat vain uusia, korkeampia muureja
he kurottavat kohti tähtiä ja taivaan sineä
sinä et heitä kiinnosta; seisot heidän edessään vailla nimeä.

Hoet: "ei itään vaan kohti Eurooppaa"
pian kai Namibiasta tehdään Suomen siirtomaa
Olet mielestäsi tyylikäs, juot olutta syöt simpukoita
kuitenkin olet ihmisrodulle pelkkää painolastia

Ei ole enää värillä väliä
ei tarvita edes roihuavaa aatteen paloa
on ryhdyttävä vastarintaan
ja seurattava järjen valoa
Älä katoa hiljaa
vaan haasta riitaa loppuun asti

Ampukaa komissaarit, nuo hullut koirat
he rakentavat vain uusia, korkeampia muureja
he kurottavat kohti tähtiä ja taivaan sineä
sinä et heitä kiinnosta; seisot heidän edessään vailla nimeä."

Joo, ei mulla muuta. ;)

Henry

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sillä lailla silloin. Tämä komissaaripa poistaisi loputkin muurit.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PP.#15. Ja Suomesta EU:hun evakkoon lähtenyt Mister Käteinen pillarilla niitä kaatamassa Junckerin nöyränä renkipoikana.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kukahan Brysselin sadoista kääntäjistä tarjoaisi tämän Jan Hurrin jutun vuodelta 2010 ranskaksi Junckerille?
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/08/0...

Jälkiruoaksi hänelle voisi tarjota Erkki Toivasta vuodelta 2007:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...
---
Toisaalta, ehkäpä yksi EU:n ja komission omista ydinarvoista on se, että kärsimys jalostaa 500 miljoonaa hullujen kokeilujen koekaniineiksi sidottua eurooppalaista?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Osuvia kirjoituksia molemmat. Jan Hurrin jutussa sanotaan mm.:

"Euron loppu hyödyttäisi kaikkia. Euroalueen hajoaminen ei suistaisi euromaiden taloutta kaaokseen. Päinvastoin, rahaliiton loppu olisi euromaiden kivuttomin ja nopein tie talouskriisistä uuteen kasvuun. Näin väittää Euroopan arvostetuimpiin kuuluva analyysiyhtiö, jonka mukaan tavoitteissaan epäonnistunut rahaliitto vain pitkittää euroalueen taantumaa."

Euroideologian vallassa elävä Juncker - eikä muukaan euroeliitti - ei valitettavasti kykene ottamaan vastaan ideologiastaan poikkeavaa informaatiota. Eli nykyisillä eväillä mennään - pitäkää hatuistanne kiinni!

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tulee muistaa miksi EU on perustettu. Toisaalta 500 miljoonan kuluttajan sisämarkkina-alueeksi, mutta myöskin turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta vastavoimaksi sille tilanteelle mikä vallitsi rikki revityssä Euroopassa toisen maailman sodan jälkeen.

USA on jo pitkään yrittänyt viestittää Euroopalle ja nykyjään EU:lle, että hoitakaa oma tonttinne turvallisuus- ja puolustuspolitiikassanne. Viimeksihän USA joutui hampaat irvessä tulemaan mukaan Ranskan ja Iso-Britannian masinoimaan Libyan operaatioon, kun muuten ei ilmatoiminnan koordinaatio olisi onnistunut ( ne AWACS -ilmatoiminnan johtolentokoneet, joita EU:lla ei ole ) . Ja tämä ei ole ensimmäinen eikä edes kolmas kerta, kun USA joutuu tulemaan vanhan mantereen avuksi.

Euroopan toisella reunalla sitten Putinin hallinnoima Venäjä yrittää palauttaa vanhaa toisen maailmansodan jälkeistä statustaan ( jonka se sai toisen maailman sodan aikana USA:n ja Iso-Britannian massiivisella materiaalisella ja logistisella tuella ) vailla mitään realistisia resursseja. Ainoa todella konkreettistä mitä Venäjällä tässä pelissä on, on vielä ydinaseet, mutta niitähän on muillakin.

Tokihan se Putinin hallinnolle sopii, että EU:ssa aletaan sisäisesti riidellä. Kiilaa vaan jokaisen EU -maan väliin ja vielä yksi iso kiila EU:n ja USA:n väliin, niin eiköhän se siitä, mietitään Kremlissä.

Toisaalta, jos luotaa esimerkiksi USAn liittovaltion historiaa ja sen kehityksen aikaisia sisäisiä kähinöitä, niin pientä ovat vielä nämä EU:n kähinät. Euroopassa on selvitty paljon pahemmastakin, esimerkiksi toisen maailman sodan jälkeisistä vuosista.

Pieniä ovat vielä nämä väestön liikehtimiset verrattuna Euroopan sodan jälkeisiin vuosiin jolloin miljoonan ihmiset pakenivat sinne ja tänne niin venäläisiä kuin mitä muutakin.

Ja silti, sodan kaikkein hävinnein valtio oli 10 - 20 vuoden kuluttua Euroopan taloudellisesti vahvin valtio, VolksWageneita pukkasi Volksburgista ympäri Eurooppaa, jopa Suomeen saakka. No tulihan meille myöskin niitä Oplelin näköisiä Mossejakin.

Älkäämme siis väheksykö EU:n vahvuutta ja tulevaisuutta. Synnytystuskat on toki tiedostettava, mutta kirvestä ei kannata kaivoon heittää. Ja mikä muuten olisi vaihtoehto ? YYA ja bilateraalinen kauppa Putinin Venäjän kanssa ?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

EU:n tulevaisuudesta puheenollen Seppo Saari linkkasi edellä erinomaisesti tähän asiaan sopivan Erkki Toivasen kirjoituksen vuodelta 2007, josta tässä katkelma:

"Juopa aatteen ja euroideologian välillä kirkastui minulle kesällä 1994, kun keskustelin EU:n perustuslain suotavuudesta Otto von Habsburgin, vuosikymmenet Eurooppa-liikkeessä mukanaolleen valtioviisaan kanssa. Hän torjui perustuslakihankkeen suoralta kädeltä. ”Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä perustuslain omien lakiensa yläpuolelle”. Hänen mielestään perustuslakiehdotus – jos sellainen erehdyttäisiin laatimaan – tulisi alistaa kaikissa jäsenmaissa yht’aikaa toimitettavaan kansanäänestykseen. Näin sisäpolitiikan vaikutus tulokseen minimoitaisiin ja äänestäjien huomio keskitettäisiin sopimukseen. Ilman kansanäänestystä perustuslakisopimuksella ei voisi olla legitimiteettiä kansalaisten silmissä. Hän lisäsi uskovansa, ettei alunalkaen tuhoon tuomittu hanke silti yhdistäisi, vaan hajottaisi Eurooppaa. ”Manner-Eurooppa on täydellisinä pidettyjen perustuslakien hautausmaa. Uusia ruumiita me emme tänne kaipaa!” Hän osui oikeaan.

Eikö euroideologien tulisi vihdoin pysähtyä kuuntelemaan, mitä Eurooppa-aatteen kannattajilla on sanottavanaan nykyisestä kehityksestä. Ei tarvitse lukea eurobarometrin mielipidemittauksia aistiakseen sen voimistuvan vastenmielisyyden, jota enemmistöt monissa jäsenmaissa tuntevat yhdentymistä kohtaan.

Ehkä meidän on varauduttava hyvissä ajoin sodanjälkeisessä tilanteessa syntyneen Eurooppa-aatteen hiipumiseen ja myönnettävä, että 1950-luvulla syntynyt yhdentymismalli on aikansa elänyt – ja ettei elitistinen euroideologia kykene uudistamaan sitä toimintakykyiseksi."

Toivanen näki tulevaisuuteen jo ennen kuin EU-ideologia tuotti esimerkiksi sellaisia ongelmia kuin hallitsematon maahanmuutto ja eurokriisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"mutta myöskin turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta vastavoimaksi"

Aivan höperöä väittää että suomalaisten turvallisuus olisi lisääntynyt EU:n myötä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Esimerkiksi presidentti Mauno Koiviston keskeisin (silloin salainen) perustelu EU-jäsenyydellemme oli turvallisuuspoliittinen.

EU-jäsenyys ei tietenkään tuo meille konkreettista sotilaallista turvaa, mutta kuuluminen "oikeaan kerhoon" antaa tiettyä diplomaattista ja taloudellista selkänojaa pienehköjen kriisien varalta. Näin ehkä turvallisuuden tunne on hiukan lisääntynyt.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eihän EU-jäsenyys sinänsä välttämättä huono asia ole. Toivasen tavoin määritelty väljä "Eurooppa-aate" voisi olla hyväksi Euroopalle.
Kyse on siitä MILLAISEN EU:n jäsenenä olemme. Tämä nykyinen ns. euroideologien EU/EMU-versio ja se suunniteltu liittovaltioversio (tiukka ja keskusjohdettu velka- ja yhteisvastuu-unioni) eivät ole hyväksi enemmistölle eurooppalaisia ihmisiä ja unionin jäsenmaita - hyvinkään monessa suhteessa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #20

Väljä Eurooppa-malli olisi ilmeisesti nykyistä parempi. Onhan tämän heikkoudet jo havaittu, ja lisää ongelmia tuntuu kaatuvan päälle jatkuvasti.

Lisäksi meillä on ikioma ongelma: pyrimme olemaan se arka mallioppilas koulun pihalla, joka ei uskalla suutaan avata - eli ajaa omia etujaan edes sen vertaa kuin se vielä olisi mahdollista. Koko ajan pelätään, että isot pojat kiinnittävät huomiota ja vetävät nyrkillä turpaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #21

PP.#21. "Väljä Eurooppa-malli olisi ilmeisesti parempi. Onhan tämän heikkoudet jo havaittu, ja lisää tuntuu kaatuvan päälle jatkuvasti." Näin on.

Euroliitosta varsinkin on tullut mahdoton yhtälö ja palapeli ratkaistavaksi em. heikkouksineen ja ongelmineen. Suuret voimat/valtiot sekä keskeiset tahot Euroopan eri maissa ovat ajaneet rahaliiton perustamista ja vaalimista suurilta osin kestämättömin ja epäödemokraattisn perustein.

Otto von Habsburg on kuvannut sattuvasti EU:hun liittyviä ongelmia:

- "Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansat voisivat hyväksyä sen perustuslain (po.perustuslakisopimuksen) kansallisten lakiensa yläpuolelle."

Juridisessa hierarkiassahan sopimus on paljon perustuslain alapuolella. Esko Seppänen on hyvin kuvannut tätä ristiriitaisuutta teoksessaan "€MUMUNAUS" sivuilla 210-211..."tämä sopimus ei ole EU-laki. Sen hyväksymisen perusteluksi ei kelpaa se, että "Suomi on Euroopan unionin jäsen" ym...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #32

Tämä kaikki olisi pitänyt uskoa ja ymmärtäää aikanaan, mutta valitettavasti se, kuka sanoo, ratkaisee liian usein - eikä se mitä sanotaan.

Seppästä pidettiin vain yksinäisenä sutena, joka myönnettiin kyllä älykkääksi, mutta jota ei "tarvinnut" ottaa vakavasti. Kun poliitikoillamme ja suurella osalla tavallisista kansalaisistammekin oli kova halu mennä mukaan Eurooppaan, tyylipisteitä ei laskettu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #21

PP.#21. Suomi on EU:n malliopilaana euroeliitille Hyödyllinen Kolmen AAA:n Idiootti Ruotsiin, Tanskaan ja Britanniaan verrattuna. Höyrypäänä menossa milloin mihinkin pikajunaan; milloin suomettuneena milloin brysselöityneenä. Ytimeen ei ole päästy milloinkaan. Vain marionetiksi ja lypsylehmäksi on kelvattu. SF-Tase puhuu puolestaan.

Milloinkahan Suomen ja EU:n päättäjät aikuistuisivat Harkinnan Tielle. Nyt he ovat AHNEUDEN Tiellä. (Vertaa Raamattu/UT/Paavali I 6:9-10 sekä vanhan virsikirjan virsi 440: 1-2 "Kun vääryys vallan saapi..."

Ihmisellä on kolme tietä toimia viisaasti:
1) HARKINNAN tie, joka on jaloin;
2) JÄLJITTELEMISEN tie, joka on helpoin ja
3) KOKEMUKSEN tie, joka on aina katkerin. (=Kantapään kautta hankittua viisautta). (KUNGFUTSE)

FRANSISCUS ASSISILAISEN RUKOUS: "Anna Herra minulle,
1) SITKEYTTÄ työskennellä niiden asioiden muuttamiseksi, joita voi muuttaa;
2) MALTTIA alistua niihin asioihin, joita ei voi muuttaa sekä
3) VIISAUTTA erottaa nämä asiat toisistaan."

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #34

Siinäpä miettimistä itsekullekin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tarkoitin sisäistä turvallisuutta. Itäisestä Euroopasta tulee jatkuvasti rosvojoukkoja kopioimaan pankkikorttejamme ja ryöstämään kotejamme, vievät kupariputketkin rakennettavista taloista. Toisenlaista turvattomuutta edustaa nämä maahanmuuttajat joiden kulttuuri ei naisia arvosta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tässä mielessä maan sisäinen turvallisuus on heikentynyt selvästi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tässä lisää "madonlukuja" keskusteluun Talouselämä-lehdestä:

http://www.talouselama.fi/raju-ennuste-tulossa-vuo...

Miten pitäisi toimia?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin kertoo linkissäsi Talouselämä:

"Raju ennuste: Tulossa vuotta 2008 pahempi lama – "Velka kasvanut 28-kertaiseksi". Uusi, entistä pahempi lama vaanii aivan nurkan takana ja yksi suuri syy sen taustalla on Kiinan talouden kangertelu, kirjoittaa Michael Pento CNBC:ssä. Hän kertoo, että Kiinan hallitus on kasvattanut maan velkaa jopa 28-kertaiseksi sitten vuoden 2000. Kiinan velkakupla on alkanut purkautua ja kasvu Kiinassa hyytyy. Kiinan valuutan renminbin arvo hiipuu ja Shanghain pörssikurssit ovat laskeneet jo 40 prosenttia kesäkuusta 2014."

Pitäisikö nyt siis kotiuttaa mahdollisia sijoituksia Kiinasta?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PP. #29. Viisaammat vastatkoon. - Markkina-alueena ja kauppasuhteiden vuoksi Kiina on ainakin tärkeä Suomelle. Niistä kannattaa pitää kiinni. Suomi ei koskaan jaksa tuottaa ja antaa tieto-taito palveluja niin paljon kuin noin iso popula ja alue tarvitsee: siis rajattomat markkinat Suomelle!

Puhun maallikkona en sijoittajana. Sanotaan kyllä, että sijoitukset pitäisi ajatella pitkäaikaisiksi. Niin ehkä tässäkin tapauksessa. Suhdanteet ja trendit kun vaihtelevat. Pörssitoimintahan perustuu odotusarvoihin ja nousuihin ja laskuihin. Pelin politiikkaan! Onneksi ei ole sijoitushuolia. Pääasia että tulee toimeen omillaan.

Muutenkin Suomen on viisainta pitää suhteet globaalisesti kunnossa joka ilmansuuntaan ja pysyttäytyä suurvaltaristiriitojen ulkopuolella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PP.#29. Suomalaisittain mairittelevia tietoja Kiinasta - KONE OY:llä pyyhkii hyvin!!

http://www.talouselama.fi/lehti/mahdollisuuksia-tu... SIINÄ malli muillekin SF-yrityksille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #35

Toistaiseksi. Mutta hyvä näin. Aikoinaan kauhistelin Fortumin Venäjälle menoa, kun sitä oikein hehkutettiin. Ja tappioita sieltä sittemmin tulikin, niin kuin monelle muullekin suomalaisfirmalle. Tietenkin ulkomaankauppa on riskibisnestä erityisesti tällaisissa länsimaisista poikkeavissa maissa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset