Lokari

"Solidaarinen" Ruotsi kuljettaa pakolaisia Suomeen

Ruotsin rautatieyhtiö SJ on alkanut kuljettaa pakolaisia tarkistamatta henkilöllisyyspapereita ja jopa perimättä matkasta hintaa. Sisäministeri Petteri Orpon mukaan Suomesta on lähetetty kyselyjä asiasta sekä laajemmin siitä, miten Ruotsi voi toimia läpikulkumaana. Pakolaisia on virrannut erityisesti Tornion kautta Suomeen (Yle 10.9.).

Tässä nähdään Ruotsin solidaarisuus maatamme kohtaan. Ne jotka ovat haaveilleet puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa, voisivat tarkistaa kantaansa. Ruotsiin ei voi luottaa. Ruotsalaiset ovat aina ymmärtäneet oman etunsa niin taloudessa kuin maanpuolustuksessakin – ja Ruotsin etu ei ole yhteneväinen Suomen etujen kanssa.

Samaan tapaan tanskalaiset avustavat kaikin tavoin pakolaisia siirtymään Tanskasta Ruotsiin – ja Ruotsi siis heittää pallon eteenpäin. Mihin me sen syötämme? Kelpaisiko Venäjä seuraavaksi kohdemaaksi?

Nyt maamme hallituksen olisi ryhdistyttävä ja vaadittava matkustusasiakirjoja rajoilla, ja estettävä maahanpääsy laittomasti liikkeellä olevilta. Ruotsi on turvallinen maa, joten tulijoita ei jätettäisi hengenvaaraan eikä heitteille.

Viimeisimpien tietojen mukaan hallitus onkin jo ryhtynyt miettimään tiukennuksia maahantuloon. Esimerkiksi laivayhtiöiden tulee jatkossa tarkistaa lipunmyynnin yhteydessä Suomen maahantuloon tarvittavat asiakirjat samaan tapaan kuin lentoliikenteessä. Aktiiviseen keinovalikoimaan otetaan lisäksi Schengenin sisärajatarkastukset, mukaan lukien väliaikaiset pistotarkastukset (Iltalehti 12.9.).

Jo oli aikakin herätä!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Orpo voisi samalla kirjoitella piispa Toivo,Toivo ja Toivolle,sillä sisäministeri Orpon vastuulla on ulkorajojemme ja maahanmuuttoviraston valvonta.

Koko hallitus on kollegiaanisessa vastuussa Orponkin toimimattomuudesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Orpo on vähän nimensä mukainen tehtävässään, mutta hiukan ryhdistäytymistä olen ollut havaitsevinani viime päivinä hänen kannanotoissaan. Toivottavasti ennen pitkää myös tekemisissään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sytystyspuolella on iskenyt katkojankärkiin karstapiikin joka ei ole viilattavissa poiskaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #3
Jani Virtanen

Mua tämä ruotsin tekopyhyys ihan oikeasti tekee pahaa. Poliisit tekevät ruotsissa äitelän videon, että "tervetuloa" ja SJ antaa yhden suunnan menolipun, että häipykää heti pois suomen riesaksi - saatte tästä ilmaislipun. Tästä pitäisi kyllä enemmänkin kuin orpon antaa kunnon noottia: Lopettakaa se saatanan teeskentelynne!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nootit ei auta, mutta Orpolla on rajavartiolaitos, joka on työssä vain Venäjänrajalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset