Lokari

Aivokuollut hallitus sen kun jatkaa vaan

"Pääministeri Alexander Stubb (kok) asettuu Ilta-Sanomien haastattelussa puolustamaan vankasti hallituksen jatkamista kevään eduskuntavaaleihin saakka" (IS 18.10.14).

 

Totesin US-blogissani 5.10.:

 

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177308-kansanedustajat-ja-koko-va...

 

"Pääministerin ykköstavoite on oman hallituksensa pitäminen kasassa hinnalla millä hyvänsä yleisestä edusta piittaamatta. Samalla pääministeri-puheenjohtajaa kiinnostaa puolueensa etu. Kuten nyt näkyy Stubbin lausunnosta. "Me olemme saaneet isot päätökset tehtyä hallituksessa --- Nyt on se aika, jolloin me kokoomuksessa rupeamme fokusoitumaan siihen tehtävään, joka meillä on seuraavan kuuden ja puolen kuukauden aikana eli vaalien voittaminen." (Yle uutiset)."

 

Tämän päivän uutinen vahvistaa taas kerran, että pääministerin henkilökohtainen kunnianhimo vaatii "oman" hallituksen tekohengityksen jatkamista, vaikka valtakunnan edun näkökulmasta se on jo aivokuollut. Se ei pysty tekemään päätöksiä, eikä toimeenpanemaan niitä. Vaalityö ja hallituspäivien maksimointi ovat nyt hallituksessa etusijalla.

 

Uudet vaalit olisivat nyt paikallaan, mutta hallituksen hajottamiseen ei ole enää olemassa toimivaan mekanismia. Siis valtakunnan kärsimyksen jatkuvat.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomen etu olisi hallituksen ja eduskunnan hajottaminen ja uusien eduskuntavaalien järjestäminen. Koko eduskuntakaudella ei hallitus ja eduskunta ole kyenneet tekemään mitään tärkeitä päätöksiä maamme kannalta, hallitus ja eduskunta ovat olleet kuin rampoja ankkoja.

Stubb ja hallituksen kokemattomat nuoret ministerit ajattelevat vain omia uriaa ja tulojaan, eivät maan ja kansalaisten etuja. Tilanne on itse asiassa aivan käsittämätön, koska maamme ajautuu koko ajan vaikeampaan tilanteeseen! Nyt kansalaisten tulisikin laajalti alkaa vaatimaan uusia eduskuntavaaleja mahdollisimman nopeasti!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Stubb ja hallituksen kokemattomat nuoret ministerit ajattelevat vain omia uriaa ja tulojaan, eivät maan ja kansalaisten etuja. Tilanne on itse asiassa aivan käsittämätön, koska maamme ajautuu koko ajan vaikeampaan tilanteeseen! Nyt kansalaisten tulisikin laajalti alkaa vaatimaan uusia eduskuntavaaleja mahdollisimman nopeasti!"

Näin valitettavasti on asianlaita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Osuva ilmaus tuo aivokuollut hallitus jatkaa...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Enpä tiedä, millä voidaan kuvata jokin kuolleeksi, mitä ei ole ollut alunperin olemassakaan. Vähän samanlainen olemus kun keppanapulloilla sixpackissä. Kruunukorkin alla ei edes kuohaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitos! Kirjailija Mauri Sariola kirjoitti aikoinaan suomalaisista poliitikoista romaanin, jonka nimesi "Isänmaan parturit".

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

Minä kun ajattelen konkreettisesti, tuo tuntuu pahalta ilmaisulta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Pahaa käyttäytymistä sillä kuvattiinkin.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Minustakin aivokuollut -sana kuvaa aivan mahtavan hyvin hallituksemme henkistä tilaa, kiitos Pekka sen lanseerauksesta. Puhetta ministereillä riittää, mutta tekoja ei näy, ei kuulu. Pääministerin puppugeneraattorista jatkuvalla syötöllä putkahtavat mielipiteet ja ilmaakin kevyemmät näkemykset ja lausunnot muuttuvat päivästä päivään,aina kulloistenkin, somessa julkituotujen mielipiteiden mukaisesti.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitokset kunniasta, mutta luonnehdintaa ovat eräät muutkin käyttäneet aikaisemmin. Netistä löytyy maininta mm. vuodelta 2009. Kieltämättä sana sopii harvinaisen hyvin kuvaamaan myös nykyistä aikaansaamatonta hallitusta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Pääministerimme on aivan sekaisin!

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128875237042...

Nykyisen hallituksen ja eduskunnan pystyssä pitäminen se vasta onkin edesvastuutonta ja kallista!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Juuri näin. Kannatuksen lasku osoittaa, että kansalaiset ovat alkaneet oivaltaa Stubbin hallituksen onttouden.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset