Lokari

Maastamuuttaja Björn Wahlroos laukoo

Suomen tunnetuin vadelmavenepakolainen Björn Wahlroos on pannut entisen kotimaansa asioita kuntoon Helsingin Sanomien haastattelussa (14.9.). Hän haukkuu maamme viimeaikaisten hallitusten päättäjät ja ammattiyhdistysjohtajatkin. Yksi viimeksi mainituista, Lauri Lyly, heittää nokkelasti pallon takaisin (HS. 15.9.).

 

Hän huomauttaa, että Wahlroos on toiminut keskeisillä päättäjän paikoilla maamme talouselämässä, muun muassa UPM:n hallituksessa. Jos hänellä olisi ollut ideoita, hän olisi ehkä voinut saada puunjalostusteollisuuden panostamaan  tuotekehittelyyn, mutta ei. Mielikuvitukseton sellunkeitto jatkui kunnes markkinat tyrehtyivät.

 

Wahlroos ehdotti myös metsäverotuksen kiristämistä. Tämä tarkoittaisi varallisuusverotuksen uudelleen aloittamista. Eihän yhtä varallisuuslajia voida kohdella eri tavalla kuin muita, vaan myös esimerkiksi finanssivarallisuus pitäisi panna samalla verolle. Sillä sektorilla olisikin veronmaksukykyä toisin kuin esimerkiksi metsävarallisuuden piirissä.

 

Wahlroos ei ole ennenkään liikkunut julkisuudessa kovin ahkerasti isänmaan asialla, vaan lähinnä omillaan. Siihen viittaa myös hänen tuore veropakolaisuutensa Ruotsiin. Olisikin moraalisesti tyylikkäämpää, jos hän keskittyisi jatkossa enemmän uuden kotimaansa kuin Suomen ongelmiin.

 

(Vadelmavenepakolainen viittaa Miika Nousiaisen samannimiseen kirjaan, jossa suomalainen haluaisi Ruotsin kansalaisuuden – tosin eri syistä  kuin Wahlroos).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Markku Laaksonen

Kuten usein keskustelu Walroosista keskittyy persoonaan, ei asiaan, vaikka olisi hyvä syy arvioida hänen viestiä, etenkin kun VVM esittää ssamansuuntaista tänään, päivää myöhemmin.
Pallottelulla (Lyly) on vain viihdearvoa, koska pallotelija ei esitä
mitään vaihtoehtosta menettelyä talouden parantamiseksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Onko VVM esittänyt metsäverotuksen kiristämistä?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Björn Wahlfors on poikkeuksellisen itsekeskeinen henkilö, joten lienee mahdollista sanoa jotain hänestä itsestään. Lisäksi hän on vaikuttanut Suomeen henkilönä uskomattoman paljon. Missä olisimmekaan, jos Björniä ei olisi ollut olemassa?

Ruotsin vaalit menivät Wahlforsin kannalta täysin väärin. Ruotsin kansa ei siis ymmärrä, mikä sille olisi hyväksi eli Wahlforsin mielipiteet.

Björn Wahlforsilla ei ole kovin montaa hyvää mahdollisuutta edessään. Hänen on joko muutettava Luxenburgiin tai Lichtensteiniin. Siellähän ne rahat ovat jo. Muita mahdollisuuksia ei taida olla vai ovatko Guernsey sekä muut Kanaalin saaret sellaisia? Tai ehkä Karibianmeren verovapaat maat?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset