Lokari

Uunikintaat ja tiskihanskat EU:n hampaissa

 

Iltalehti uutisoi tänään EU:n haluavan, että uunikintaat ja tiskihanskat luokiteltaisiin virallisiksi henkilösuojaimiksi. Jos näin kävisi, kyseisiä keittiötarvikkeita koskevat kriteerit tiukentuisivat esimerkiksi materiaalivaatimusten osalta. Suomen hallitus pitää henkilösuojainten sovellusalan laajentamista uunikintaisiin ja tiskihanskoihin tarpeettomana.

 

Luulisi, että EU:n virkamiehillä ja poliitikoilla olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin syynäillä uunikintaita. Naurettavuudessaan tämä hanke lähentelee kurkun käyryyteen ja savolaisveneen malliin puuttumista. Se osoittaa, miten pihalla EU on tavallisen kansalaisen elämästä. Maailman pitäisi olla todella valmis, että tällaisiin lillukanvarsiin sotkeutuminen olisi jotenkin perusteltua. Tai pikemminkin on niin, että jos EU-virkamiehillä ei ole mielekkäämpää tekemistä, niin siirretään liika väki työmarkkinoille.

 

EU-maissa on paljon EU-kriittisyyttä ja suoranaista EU-vastaisuutta. On pakko todeta tällaisten uutisten edessä, että ne tekevät sen itse. Kriitikoilla ei ole toden totta puutetta materiaalista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

On tainnut raha kulkea liian lyhyttä reittiä, eli joku on tehnyt uuninkintaita ja toinen on ne ostanut. Sellainen ei tietenkään voi tulla kysymykseen, koska välistäveto noin lyhyessä ketjussa on vaikeaa ja välistävetoon koko systeemi juuri perustuu.
Sen vuoksi, eikä suinkaan mummojen sormien suojelemiseksi, tilataan laki jolla rajoitetaan mahdollisuutta valmistaa ko tuotteita ja kun porukka on riittävän pieni, sovitaan kartelliehdoista ja jakelukanavista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin pitkälle en osannut asiaa ajatellakaan...

Martti Laines

"Luulisi, että EU:n virkamiehillä ja poliitikoilla olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin syynäillä uunikintaita. "

Kovin idealistista. Miksi niin luulet?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Kovin idealistista. Miksi niin luulet?"

Onko? - Siksi, että virkamiehet ja uuut päättäjät on valitttu tekemään organisaatiotaan hyödyttäviä tehtäviä, ja tämä näpertely ei sitä ole.

Kommenttisi viittaa siihen, että pidät vallitsevaa näpertelykulttuuria väistämättömänä. Siinäpä on tietty ero omaan asenteeseeni verrattuna: kaikkeä hölmöilyä ei pidä sivuuttaa vaikenemalla.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

EU:han on yhtä ylipöhöttynyt kuin Suomen julkinen sektori. Täynnä paperinpyörittelijöitä, joilla ei ole oikeita töitä, vaan pitää jotain tälläistä tyhjäntoimittamista keksiä kun ei voi kenkääkään antaa, koska suojatyöpaikka.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10
Jonne Sirén

Entäs ne päiväkotipenskojen tekemät äiteenpäiväkintaat ja patalaput...joskus penskana kolmannen luokan rättikässyissä tein tuollaisen kintaan ja se oli vielä ~20 vuotta myöhemmin pinttyytyneenä käytössä eikä näpit ollut palanut kertaakaan käyttäjillä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olisikohan tässä taas kyse siitä, että EU:ssa on joukko virkamiehiä, joiden tehtävänä on direktiivien sorvaaminen. Nyt on sitten päästy uunikintaisiin asti. Seuraavaksi sitten sorvataan taas muita direktiivejä. Olisi tietysti kiintoisaa tietää, kuinka monta tällaista direktiiviä on jo tehty, kuinka monta uutta tehdään vuosittain ja kuinka suuri osa niistä ylipäätään tunnetaan.

Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, seuraavassa vaiheessa meille todistetaan, että tässä nyt on taas nostettu mekkalaa aivan turhasta asiasta. Tullaan todistelemaan, että kyllä kaupoissa saadaan vastakin myydä uunikintaan näköisiä tuotteita, mutta niitä ei saa nimittää uunikintaiksi, jos ne eivät täytä henkilösuojaimilta vaadittuja normeja. Mahdollisesti niihin on tällöin liitettävä lappu, jossa selitetään, että kyseinen tuote ei ole uunikinnas eikä sitä ole hyväksytty uunikintaana käytettäväksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Olisikohan tässä taas kyse siitä, että EU:ssa on joukko virkamiehiä, joiden tehtävänä on direktiivien sorvaaminen."

Juuri näin. Siellä on toisin sanoen liikaa väkeä, kun aikaa riittää tällaiseen.

"...seuraavassa vaiheessa meille todistetaan, että tässä nyt on taas nostettu mekkalaa aivan turhasta asiasta."

Näin uskon minäkin tapahtuvan. EU:han on monille erehtymätön, kaiken arvostelun ulkopuolella oleva.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eikös ilman hanskoja kuitenkin edelleen saa kuppinsa ja lautasensa tiskata? Mutta JOS sonnustaudut käsineisiin, on niiden täytettävä direktiivin vaatimukset.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kyllä kätensä saa edelleen polttaa vapaasti, mutta hanskojen valmistus ja myynti pannaan aisoihin - ellei Suomen vastustus kaada hanketta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset