Lokari

Pääministeri voisi ottaa mallia presidentistä

 

Presidentti Sauli Niinistön profiili on kohonnut kahdesta syystä. Ensinnäkin hänen keskustelunsa Vladimir Putinin kanssa on vahvistanut hänestä kuvaa varteenotettavana valtiomiehenä. Toiseksi pääministeri Alexander Stubbin vähemmän arvokas käyttäytyminen julkisuudessa on saanut presidentin näyttämään häneen verrattuna päätään pidemmältä.

 

Pääministerillä on muodollista ja tosiasiallista valtaa huomattavasti enemmän kuin presidentillä, mutta kyseisen vallan täysimittainen realisoiminen vaatii myös arvovaltaa. Pääministeri on vaarassa menettää uskottavuuttaan käyttäytyessään julkisuudessa pikemminkin lomalle päässeen lukiolaisen kuin pääministerin tapaan. Samalla hänen painoarvonsa päättäjänä ja keulakuvana heikkenee. Jää nähtäväksi, miten arvokkaasti käyttäytyvät ja pukeutuvat ulkomaiset pääministerit suhtautuvat jatkossa Stubbiin.

 

Viestinnässä viestin lähettäjän ulkoinen habitus on osa viestiä – pelkkä sisältö ei ratkaise, vaikka se olisi asiaakin.

 

Presidentti Niinistö tarjoaisikin pääministeri Stubbille sopivan roolimallin, jota hänen kannattaisi seurata. Voisi kuvitella Stubbin huomaavan liian epäformaalin linjansa aiheuttaman imagohaitan ja ryhtyvän korjaamaan sitä – siitä huolimatta, että nuoret kannattajat hurraavatkin idolilleen. Pieniä merkkejä tyylinmuutoksesta onkin jo havaittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TimoLeskinen kuva
Timo Leskinen

surullista että kansalaiset joutuvat opettamaan pääministerille hyvää tapaa käyttäytyä maan politiikan johdossa.
kuinka voidaan odottaa poliittisten pyrkimysten täyttävän kansan edun, kun hän ei selvästi osaa eikä tiedä kuinka erottaa työ ja vapaa aika toisistaan.
Poliittisen johtavan tahon tulisi saavuttaa kansan luottamus ja suosio poliittisilla teoilla kansan hyväksi.
tähän mennessä kaikki poliittiset teot ovat johtaneet irtisanomisiin tai taloudellisiin tappioihin.
valitettavaa on kansan yksinkertaisen osan hyväksyntä julkiselle sirkukselle poliittisen epäpätevyyden peittämiseksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Suoraa tekstiä, mutta paikalleen osuvaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Niinistön keskustelu Putinin kanssa saattaisi todellakin vaikuttaa liennytykseltä, mutta...

Samaan aikaan toisaalla. USA:n presidentti Barack Obama valmistelee Viron-vierailua. "Niin on jos siltä näyttää", ja nyt näyttää siltä, että Suomi kuuluu itäiseen ja Viro läntiseen leiriin. Onko tämä yksittäinen työtapaturma vai tästedes vallitseva poliittinen asetelma?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"nyt näyttää siltä, että Suomi kuuluu itäiseen ja Viro läntiseen leiriin. Onko tämä yksittäinen työtapaturma vai tästedes vallitseva poliittinen asetelma?"

Kutakuinkin näinhän se on. Virohan kuuluu Natoon, eikä sen siksi tarvitse hoidella Venäjän suhteitaan samassa määrin kuin meidän.

Käyttäjän KasperKontola kuva
Kasper Kontola

Kaikkia ei voi miellyttää. Itselleni Stubbin rento käytös on pikemminkin vain piristysruiske politiikassa, jossa helposti pönötetään. On muutenkin hyvä, että jokainen käyttää omia vahvuuksiaan. Joillekin se voi olla juurikin Stubbin kaltainen rento suhtautuminen, joillekin taas jotain muuta. Rennolla suhtautumisella en toki tarkoita vähättelevää/laiskaa tms. asennetta, vaan pikemminkin positiivista lähestymistapaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kasper,

Stubb tekee karhunpalveluksen koko Suomelle moisella ilakointipelleilyllään vakavalla asialla. Lapsellista tilannetajun antikarismaattista puutetta. - Enemmän Pekka Pihlannon kokemus- ja asiantuntijatasoa päättäviin elimiin, kiitos!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kasper,

Stubb tekee karhunpalveluksen koko Suomelle moisella ilakointipelleilyllään vakavalla asialla. Lapsellista tilannetajun antikarismaattista puutetta. - Enemmän Pekka Pihlannon kokemus- ja asiantuntijatasoa päättäviin ministerielimiin, kiitos!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuntuu todella vaikealta oman ikäluokkani (65 v.) edustajilta ymärtää, että maailma muuttuu, myös niin pukeutumisessa kuin muussakin ulkoisessa esiintymisessä. Tänä päivänä arvovalta ja uskottavuus saavutetaan muulla kuin ulkoisella esiintymisellä, se saavutetaan tuloksilla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sanoisin, että polvihousuministerin tulosten pitäisi olla todella ylivertaiset. Eipä ole vielä nähty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset