Pääministeri on pääministeri aina julkisuuteen tullessaan

 

Iltasanomat kirjoitti 21.7. pääministeri Alexander Stubbin twiittailusta mm. seuraavaa: Kun muiden maiden valtionpäämiehet ottivat kantaa Unkarin lentoturmaan, Stubb oli saanut siitä tuolloin aikaan vain yhden twiitin. "Sen sijaan urheiluharrastuksestaan Stubb ehti twiitata viikonlopun aikana huomattavasti enemmän. Hän twiittasi … Joroisissa järjestetystä Finntriathlon-tapahtumasta peräti 16 kappaletta. Stubb jakoi Twitterissä myös useita kuvia tapahtumasta. – Yksi hienoimpia "urheilu-urani" hetkiä oli pyöräily viimeiset 30 kilometriä… Iso hetki minulle, Stubb kertoi eräässä twiitissään lauantaina".

 

Vaikka Stubb ei voikaan maailman eikä myöskään kotimaan ongelmille juuri mitään, tämä twiittailutiheys paljastaa, missä hänen ajatuksensa pyörivät. Vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää, että poliitikollakin täytyy olla vapaa-aikansa, täytyy muistaa, että pääministeri on aina pääministeri julkisuuteen tullessaan. Ja näin julkisuus on häntä arvioinutkin – vannoutuneita kannattajia lukuun ottamatta, jotka sulattavat idoliltaan kaiken.

 

Presidentti Urho Kekkonenkin oli intohimoinen urheilija ja urheilukalastaja, mutta hän tyytyi kirjaamaan hiihtokilometrinsä ja kalansaaliinsa yksityiseen päiväkirjaansa, eikä juurikaan tullut julkisuuteen ainakaan tärkeiden asioiden ollessa pinnalla. Hän osasi pitää julkisivunsa kutakuinkin kunnossa – toki se oli sen ajan mediamaailmassa helpompaa kuin nykyisin. Nythän johtavien poliitikkojen töppäilyt tulevat julkisuuteen välittömästi.

 

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että maatamme johtaa tällä hetkellä hyvin varomaton henkilö. Ellei tahti muutu, meillä saattaa kohta olla toinen ministeritason henkilö, joka menetti asemansa kännykkää näpyttelemällä.

 

 

 

 

Lokari
Sitoutumaton Turku

Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu