Lokari

Pääministeri on pääministeri aina julkisuuteen tullessaan

 

Iltasanomat kirjoitti 21.7. pääministeri Alexander Stubbin twiittailusta mm. seuraavaa: Kun muiden maiden valtionpäämiehet ottivat kantaa Unkarin lentoturmaan, Stubb oli saanut siitä tuolloin aikaan vain yhden twiitin. "Sen sijaan urheiluharrastuksestaan Stubb ehti twiitata viikonlopun aikana huomattavasti enemmän. Hän twiittasi ... Joroisissa järjestetystä Finntriathlon-tapahtumasta peräti 16 kappaletta. Stubb jakoi Twitterissä myös useita kuvia tapahtumasta. – Yksi hienoimpia "urheilu-urani" hetkiä oli pyöräily viimeiset 30 kilometriä... Iso hetki minulle, Stubb kertoi eräässä twiitissään lauantaina".

 

Vaikka Stubb ei voikaan maailman eikä myöskään kotimaan ongelmille juuri mitään, tämä twiittailutiheys paljastaa, missä hänen ajatuksensa pyörivät. Vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää, että poliitikollakin täytyy olla vapaa-aikansa, täytyy muistaa, että pääministeri on aina pääministeri julkisuuteen tullessaan. Ja näin julkisuus on häntä arvioinutkin – vannoutuneita kannattajia lukuun ottamatta, jotka sulattavat idoliltaan kaiken.

 

Presidentti Urho Kekkonenkin oli intohimoinen urheilija ja urheilukalastaja, mutta hän tyytyi kirjaamaan hiihtokilometrinsä ja kalansaaliinsa yksityiseen päiväkirjaansa, eikä juurikaan tullut julkisuuteen ainakaan tärkeiden asioiden ollessa pinnalla. Hän osasi pitää julkisivunsa kutakuinkin kunnossa – toki se oli sen ajan mediamaailmassa helpompaa kuin nykyisin. Nythän johtavien poliitikkojen töppäilyt tulevat julkisuuteen välittömästi.

 

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että maatamme johtaa tällä hetkellä hyvin varomaton henkilö. Ellei tahti muutu, meillä saattaa kohta olla toinen ministeritason henkilö, joka menetti asemansa kännykkää näpyttelemällä.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Kone tonttiin, pyöräilykuvia.
Oulu kuoli, ei noteerausta.
AAA lähti, selfie paskalta?

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Olen Pekka kanssasi samaa mieltä. Lisäisin vielä sen, että minusta Stubbin hillitön halu twiitata itsestään on moukkamaista ”me,me and myself” –kehua. Hän itse ei näytä ymmärtävän, että valtioneuvoston jäsenenä ja pääministerinä hän edustaa Suomea – ei itseään – ja että hänellä on kannettavanaan raskas vastuu suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Siksi oli erittäin huolestuttavaa huomata, ettei hän ole näytä lainkaan ymmärtäneen asemansa vaatimuksia, viimeksi juuri Ukrainan tragedian kohdalla, vaan jatkoi iloisena itsensä kehumista. Hän on synnynnäinen hölöttäjä eikä varmaan muuksi muutu.

Minusta Stubb on poiminut amerikkalaisen yhteiskunnan keskustelukulttuurista huonoimmat puolet. Sen näkee siitä, miten hänellä on melkein pakonomainen tarve olla koko ajan äänessä. Tunnen erittäin hyvin amerikkalaisen yliopistomaailman ja amerikkalaisen intelligentsian tavan puhua eikä se ole sitä, mitä Stubb viljelee. Minusta hän on, koulutuksestaan huolimatta aika sivistymätön.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiitokset!Olen aivan samaa mieltä täydennyksistäsi. - Koulutuskaan ei sivistä ihmistä, jos luonne on narsistinen.

Käyttäjän AskoMNiskala kuva
Asko Niskala

Ennen puhuttiin "sydämen sivistyksestä". Se oli hienotunteisuutta, toisten ymmärtämistä, usein hyvää tilannetajua, kykyä asettua toisen asemaan jne. Mutta parasta asiassa oli: sitä saattoi olla kiertokoulupohjallakin. Olen tuntenut nuoruudessa monia tällaisia sydämeltään sivistyneitä ihmisiä. Koulutus sinänsä ei takaa todellakaan sivistystä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Sydämen sivistystä" ei todellakaan saa koulutuksella. Sitä joko on, tai ei ole. Luulisin, että kotikasvatus ja luonne ratkaisevat.

Paavo Kervinen

Kanssasi samaa mieltä Leila, ja äärimmäisen kaukana Stubb on brittiläisestä vuorovaikutuksesta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Pekka
Allekirjoitan täysin. Missähän maailmassa Alex elää, omassa egomaailmassaan ? Mutta, missä maailmassa ovat eläneet hänen valítsijansa ??

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... missä maailmassa ovat eläneet hänen valitsijansa?"

- Virtuaalimaailmassa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Samassa maailmassa kuin Stubb.

Pentti Järvi

Valitsijansa (äänestäjät) elivät siinä uskossa, että hän lähtee Brysseliin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

... ja olihan se vuosisadan kusetus kokoomukselta koko stupidon ehdokkuus. Ilman hänen ehdokkuuttaan olisi puolue menettänyt ainakin yhden paikan. Ja sitten sujuvasti hypätään takaisin suomen politiikka...
Mutta hyvä puoli tässä on se että nyt Brysselissä on parempi meppi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #15
Pirjo Jokinen

Narsismista on tullut muoti-ilmiö nuorempien keskuudessa. Alkoi kai jostakin kasariluvulta ennen ensimmäistä lamaa ja voi jonkinlaisena genrenä yhä niitten keskuudessa joille on riittänyt töitä, rahaa ja sitäkautta pysyvät omissa kaveripiireissään suosittuina.

Mikään uusi ja ihmeellinen ilmiö ei narsismi tietenkään ole ja sillä on moninaisia ilmenemismuotoja.

Kodeissa esiintyy vanhempien narsistisuutta lapsia kohtaan. Itteensä huonommassa jamassa olevia on helppoa kohdella huonosti. Vanhemmat kyykyttää toisiaan ja lapset aloittaa saman jo päiväkodissa.

Se mikä on tavallaan positiivista, on narsistien yhä suurempi avoimmuus. Eivät enää nykyään yritä kätkeä omahyväisyyttään, itsekkyyttään ja huomion keskipisteeksi hakeutumistaan sen vähempää kuin rahan perässä juoksemistaan, varallisuudellaan elvistelyä, hillitöntä kuluttamistaan ja kaikkea muuta hölmöilyään.

Tyhmyydestä on tullut arvostettu genre ja viisaus on nykyään ihan out. Kuka nyt viittis seukata tylsimysten kanssa kun muotia on olla kivamukavahauska ja kevytmielinen. Pikkurahallakin saa nykyään kaikenlaista krumeluuria ja härpäkkeitä joilla pönkittää tyhjää egoaan. Köyhissä kehitysmaissa missä on valtavat tuloerot, niissä pikkulapset ahertaa näpertäen tänne länsimaihin halvalla roinaa, joten mikäs tällä on leikkiessä ns. parempaa ihmistä.

Tokkopa nykyinenkään pääministerimme teettää pukujaan kalliilla hinnalla vaatturilla saati ajattelee mistään muistakaan kulutustottumuksistaan että niitten pitäis olla eettisiä ja ekologisia. Pääasia on että hänet mielletään tuttavallisesti semmoseks kansanmieheksi, jonka twiittailuja lukee mahdollisimman moni saman henkinen.

Kiinnostaako Stubbia vanhustenhuolto, ne köyhät mummut ja vaarit jotka ovat luoneet kaiken sen hyvinvoinnin, joka kasariluvulla lähti lapasesta kun jupit ryntäs saaliin jaoelle? Ei sen enempää kuin muitakaan nousukasjuppeja, joilla on nykyään planeetalla yliedustus.

Eipä kiinnosta kyllä muittenkaan puolueitten narsisteja, joten Stubb ei tee poikkeusta. Olihan meillä potkupalloministerikin, miespuolinen ja nuori. Ja naisväkihän nykyään apinoi miehiä näissä narsitigenreissä, joten sillä sukupuolellakaan ei niin väliä ole kunhan tukka on hyvin ja kello näkyy.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ei nyt liioitella! Irtisanotuille oululaisille irtosi jopa yksi "empatia-twiitti".

Vakavasti sanoen: eipä kovin mairittelevasti ole pääministeriuntuvikon ura alkanut. Voisi olettaa että tuossa asemassa oleva henkilö keskittyisi enemmän suomen ja maailman tapahtumista kommentointiin kuin omien pusipusi, yläfemma, minä se puuhaan sitäjatätä-asioiden esille tuontiin.

Alex voisi keskustella peilikuvansa kanssa siitä haluaako hän tehdä pääministerin hommia vai touhu-urheilua twiittailuineen. Molempia ei voi tehdä.

En usko että tuo poika pystyy maan velkaantumisen ja työttömyyden kasvun pysäyttämään. Liian isot saappaat on pojalle annettu. Oma puuhailu on tärkeämpää.

Pentti Järvi

Parempi on lakata kutsumasta häntä pojaksi - kohta alkaa luulla, että on todellakin vielä nuori, vaikka on jo 47-vuotias.

Paavo Kervinen

Alexander Stubb on äärimmäisen sosiaalisesti taitamaton henkilö. Tämä houkuttaa toisia sosiaalisesti taitamattomia henkilöitä pitämään hänestä.

Harhaluulo on että sosiaalisuus on itsensä tyrkyttämistä ja ainaista äänessäoloa, vaikka oikeasti sosiaalisuus on järkyttävän hyvää toisten kuuntelemista ja ymmärtämistä.

Stubb: Ei jatkoon.

Juhani Pitkänen

Itse en ole vielä päättänyt toivoisinko pääministerien luopuvan tutuista ominaisista tavoistaan pääministeriyden koittaessa. En usko että toivoisin. Sen enempää Stubbin twiittien kohdalla kuin Soinin / Jusulan letkautuksien. Hyvää blogi matskua niistä kai silti saa.

Itse pääkirjoitussivulla olleesta kolumnista itselleni jäi päällimmäisenä ajatus, että: näpäytetään herraa kun ei antanut lausuntoa HS:lle.... Jospa oppisi tavoille.

Käyttäjän AskoRantala kuva
Asko Rantala

Muistan joskus lukeneeni kirjan nimeltä, "Peter Pan ilmiö".
Poika, joka ei halunnut kasvaa aikuiseksi.
Toisessa lukemassani kirjassa aikuisuus määriteltiin vastuullisuudeksi.

Jukka Mäntynen

Niin tai näin, aina väärinpäin...

Näyttää siltä, että tietty joukko ihmisiä on ottanut sydämen asiakseen lytätä pääministerin, tekipä hän tai ei tehnyt mitä tahansa. Lienee kysymys jostain syvältä kumpuavasta katkeruudesta. En ymmärrä, mutta ehkä psykologit voisivat selittää. Sama ilmiö oli havaittavissa Kataisenkin osalta.
Minä en kaivannut laisinkaan twitter-viestejä Ukrainan tragediasta. Twitter ei ole sopiva tapa tällaiseen kommentointiin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Suomi ei ole Venäjä. Täällä arvostellaan vaikka pääministeriä (tai presidenttiä), jos aihetta on. On kaikkia suomalaisia koskettava asia, minkälaiselle ihmiselle on uskottu maan vahvin poliittinen asema.

Mitä tulee Kataiseen, hänen poliittiset ja nimenomaan talouspoliittiset kykynsä ovat tulleet kansalaisille valitettavan selviksi.

Risto Koivula

Antaa olla viimeisen kerran tällainen pääministeri...

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Toivolla ei ole osaa tähän. Kansa saa juuri sellaiset kansanedustajat, jotka se itse valitsee. Ei ole poliitikon, ala-arvoisen ja/tai tyhmänkään, vika, että hän tulee valituksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #25

"Ei ole poliitikon, ala-arvoisen ja/tai tyhmänkään, vika, että hän tulee valituksi."

Kukahan on väittänyt, että olisi?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #26

Ei kait kukaan. Yleensä vain tapahtumien logiikka unohtuu: Jos ja kun vaikkapa Katainen saa tuhoa aikaan ensimmäisen kerran ministerinä toimiessaan, vastuu on täysin hänen. Kun hänet sitten äänestetään uudestaan päättämään asioista, on vastuu hänen töppäilyistään täysin, 100 %, äänestäjien.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #27

Kyllä poliitikollakin on jokin vastuu tekemisistään. Vaikka niin sanottu poliittinen vastuu on yhtä tyhjän kanssa.

Esimerkiksi Saksan kansaa pidetään yleisesti syyllisenä siihen, että Hitler päästettiin valtaan, mutta ei kukaan pidä itse Hitleriä vastuusta vapaana teoistaan.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Twitterissä joku kysyi: Mitä olisi pitänyt tapahtua että pääministeri olisi keskeyttänyt maratoninsa?
Voin vastata: Facebookin ja Twitterin yhtäaikainen kaatuminen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Se olisi ollut yhtä karmea onnettomuus kuin nuorisolla pizzataksin puhelinnumeron katoaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset